Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Antrenman maçı!

Sahaya çıkan 11'lere göz attığımızda Mersin İdmanyurdu doğal olarak ligi düşünerek farklı oyuncu kadrosuyla sahada yer aldı. Trabzonspor'da ise savunmanın göbeğinde Mustafa Yumlu'nun yanında ilk kez Abdullah Kamil görev aldı. Orta sahada Aykut ve uzun bir aradan sonra Volkan Şen oyuna başladı. Maçın henüz 4. dakikasında Olcan'ın getirdiği ve Adrian'la Trabzonspor'un attığı golden sonra oyun tam bir antrenman maçına döndü.
Özellikle oyun disiplininden kopuk her iki takım da bireysel becerileriyle bir şeyler yapmaya çalıştı.
Bu tür maçlar kendi oyun sisteminizi geliştirmek açısından büyük önem taşır. Yani top rakipteyken ya da top size geçtiğinde takım olarak neyi yapıp neyi yapamadığınızın yanında oyuncuların bireysel performanslarını da görebilmek açısından önemlidir. Örneğin dünkü maçta Trabzonspor savunma oyuncularıyla ilerdeki futbolcular arasında 60 metre var. Bu yüzden orta saha oyuncuları daha fazla koşmak zorunda kalıyor. Ya da özellikle maçın ilk yarısında Mersin'in, Trabzonspor ceza sahasına yakın yerlerde kaptırdığı toplar sonucunda bordo-mavili oyuncuların daha olumlu pas kullanarak hücumda daha fazla gol pozisyonu üretmeleri gerekirdi.

FUTBOLU BİLMİYORLAR!
Bir başka sorun ise hücumda kenar atakların yetersizliği...
Bu maçta çok boş alan bulmalarına rağmen yine gerekli yeterlilikte kenar atakları yapılamadı. Olcan ve Volkan Şen, her ikisi de çabuk ve süratli oyuncular olmalarına rağmen ne yazık ki futbolu bilmiyorlar. Ne zaman dripling yapılır, ne zaman pas atılır, ne zaman arkasındaki savunma oyuncusuyla top alış verişi yapılır bilmiyorlar.
Bu maçta alınan farklı sonuca rağmen Trabzonspor'da gördüğümüz eksiklikleri belirttik. Alınan 3 puanla Trabzonspor kupada gruptan çıkmayı garantiledi ama ligdeki konumunu daha iyiye getirebilmesi için çok daha organize takım görüntüsünü sahaya yansıtmaları gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA