Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Böyle kötü lig izlemedim

Yayıncı kuruluş her hafta pompa yapıyor, “Böyle yarış yaşanmadı, böyle lig izlenmedi” diye… Doğru ben böyle kötü bir ligi daha önce hiç izlemedim. Siz kimi kandırıyorsunuz

* Ligin tepesinde Beşiktaş, G.Saray ve Fenerbahçe arasında neredeyse her hafta el değiştiren bir şampiyonluk yarışı var. Bu yarışta ipi kim göğüsler?
Ligin tepesindeki üç takım da kötü oynuyor. Ben şuna bakarım… Sabri Galatasaray'ın birinci takımında kaç senedir oynuyor? Cevabı verelim 13 sezondur… Aynı şekilde Selçuk Şahin Fenerbahçe'de kaç senedir oynuyor? Onun da yanıtı 12 yıl… Yerlerine kimler alındı kimler... Yerlerine alınanlara milyon Euro'lar harcandı, on senelerce… Hala bu ikisi oynuyorsa ve bu ikisinin de bu kadar etk-i si varsa siz bana neden bahsediyorsunuz arkadaş. Koca Galatasaray takımı diyoruz, topu değişik kullanan, araya pas atan, çalım atan iki tane oyuncu var. Birisi Sniejder diğeri Emre… Fenerbahçe'ye geçiyorsunuz aynı şekilde çalım atabilip, araya top atan, verkaç yapan, depar atıp geçebilen kaç oyuncu var. Bir bakın sadece Emre var. İkinci bir adam yok. Beşiktaş'a gelelim. Verkaç yapıp topa vurup yön değiştiren Gökhan Töre var. Sosa var. Tolgay biraz fena değil, oldu 2.5 Adana... 3'ü de şampiyonluğa oynuyorlar. Nasıl iş bu? Yayıncı kuruluş da pompa yapıyor; "Böyle heyecan görülmedi. Böyle lig yaşanmadı, izlenmedi" diye. Doğru ben böyle kötü bir lig izlemedim. Başı kesilmiş gibi koşan futbolcular, art arda 5 pas yapamıyor. 35 dakikada bir gol anca atılıyor… Maçlarda uykum geliyor. Neymiş heyecan varmış… Kimi aldatıyorsunuz beyler. Maçı anlatan spikerlerin konuşmalarından TV'nin sesini kapatıyorum. İnşallah sonu iyi olur. Bu yazıyı yazarken yanımda Beşiktaşlı bir arkadaş var. "Necip'i seyretmek için para veriyorum, olur mu böyle şey. Hesapta profesyonel" diyor. O hareket yapılır mı diyor.

Fenerbahçe'nin hocası yıllardır aynı
* Ligin bitmesine az bir zaman kaldı. Sizce üç takım da sezon sonu hoca değiştirir mi?

Bilic Beşiktaş, İsmail Kartal Fenerbahçe ve Hamza Hamzaoğlu Galatasaray… Hamza için bir şey diyemem, yönetim değişecek. Ben olsam ısrar ederim. Bilic için şunu söylerim; transfer işlerine ne kadar karışıyor. Yabancı teknik adamların transfer politikalarında yurt dışındaki bağlantılarından her zaman huylanırım, bunu da yöneticileri bilir ona göre karar verirler. Fenerbahçe için söyleyecek çok sözüm yok. Aziz Yıldırım başkan olduğu sürece takımı şampiyon yapan adamdır. Aziz Yıldırım döneminde takımı şampiyon yapan Mustafa Denizli, Ersun Yanal ve Aykut Kocaman için söyledikleri ortada. "Takımı bunlar mı şampiyon yaptı." Onun için Fenerbahçe'de fark etmez. Teknik Direktör zaten belli yıllardır Aziz Yıldırım. Siz masörün, kulüp doktorunun kim olacağına bakın.

Kendi işinize bakın!
* Ersun Yanal, Galatasaray'ı mağlup etti, Fenerbahçe'nin önünü açtı. Beşiktaş'ı da mağlup ederse şampiyonu belirlemede büyük rol oynayacak mı?
Aziz Yıldırım, Ersun Yanal'ı gönderdiği için "Ersun Yanal, Galatasaray'ı yendi. Beşiktaş'ı da yenerse Fenerbahçe'nin önünü açacak" diyecekler ama böyle abuk bir şey olamaz. Adam profesyonel. Kimin gemisine binerse onun düdüğünü çalacak. Geçen gün Melo'nun söylediği abuk şey gibi "Bize oynadığınız gibi başkalarına da oynarsanız şampiyon olursunuz." Sana mı bırakacak rakibin maçı. Şampiyonluk istiyorsan çık, oyna, yen. Sen kendi takımına bak. Selçuk'a bak, Umut'a bak, Olcan'a bak, defansa bak… Her maçta iki tane yiyorsun. Burak 3 tane kaçıyor ona bak. Ama Melo akıllı adam Türkiye'deki bozuk düzeni anladı o da tribüne oynuyor Beşiktaş'ın Teknik Direktörü Bilic gibi.

* Galatasaray'da Hamza Hamzaoğlu bazı yerli futbolculara ayrıcalık yaptığı söyleniyor. Mesala Sabri gibi Umut Bulut gibi.. Sizce böyle bir durum var mı?
Zannetmiyorum. Elindeki kadro bu. Diyorsunuz ki Selçuk. Selçuk yarattığı isim, aldığı para kadar sahada karşılığını veriyor mu? Bence vermiyor. Umut bu kadar… Sabri bu kadar… 80 km. ile giden bir arabaya benzetirsen gaza fazla basarsan kaportayı delersin ayak ordan çıkar gider. Sabri'den Umut'tan Sniejder bekliyorsanız eğer, bir cümle var ama söyleyemem. Daha çok beklersiniz.

* Trabzonspor'da Mehmet Ekici yoksa takım da yok. Ersun Yanal gibi bir teknik direktör böyle bir soruna çözüm bulamaması için ne düşünüyorsunuz:

Trabzon takımının kadrosunu Ersun Yanal yapmadı. Onun için de inişli çıkışlı bir grafik çiziyorlar. Ama yine de iç saha istikrarları var. Eğer Ersun'dan bir şey bekleyecekseniz seneyi görmeye mecbursunuz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA