Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Azmin zaferi: Veysel Sarı

Adı ve Soyadı: Veysel Sarı.. Doğum Tarihi: 25 Temmuz 1988. Doğum Yeri: Beyoğlu-İstanbul..
Veysel'in künyesini neden verdim?
G.Saray'ın Eskişehir'den son anda aldığı ve sarı-kırmızılı camiaya ikinci kez gelen Veysel Sarı'nın ilginç bir yaşam hikayesi var. Tarih: 3 Ocak 2006.. Pürtelaş Hasan Efendi Mahallesi'ndeki Fındıklı Lisesi'nde okuyan Veysel, okul çıkışı arkadaşlarıyla yürürken tanımadığı bir kişi tarafından açılan ateş sonucu arkadaşı Muhammet Petek ile birlikte yaralanıyor.
Saldırının nedeni bilinmiyor, ateş açan şahıs da bulunamıyor.
Veysel'in hastanede yapılan muayenesinde kurşunun dizine isabet ettiği belirleniyor.
Doktorları Veysel için "Bir daha yürüyemez" raporu veriyor.

***
Pes etmeyen, hırslı ve savaşçı bir kimliğe sahip olan Veysel futbola geri dönmek için yoğun bir çalışma içine giriyor. Diz bağlarının hasar görmemesi Veysel'in kurtuluşu oluyor.
Yürüyemez denilen Veysel 1.5 ay sonra futbol topuna kavuşuyor.
Veysel o dönemde formasını giydiği Beyoğlu yeni Çarşıspor'da 1.5 ay sonra çıktığı ilk maçta rakip ağlara üç gol bırakıyor. Sezon sonu da amatör olarak Dikilitaşspor'a transfer oluyor. Dikilitaş'ta, Müjdat Yetkiner'in hocalığını yaptığı "Amatör Milli" takıma seçiliyor.
***
Veysel profesyonelliğe o dönem G.Saray'ın "Pilot takımı" olan Beylerbeyi'ne transfer olarak adım atıyor.
Dikilitaş'a, Beylerbeyi'ne ardından da Eskişehirspor'a transferinde "Futbolcu izleme gözü mükemmel olan" Sinan Vardar sayesinde gerçekleşiyor.
***
İş bilmeyen yöneticiler ve at gözlüğüyle bakan teknik adamlar yüzünden Türkiye'de birçok yetenekli Türk oyuncu heba olmuştur.
Veysel Sarı, Beylerbeyi takımında oynarken G.Saray'da "Keşfedici" gözler olmadığı için Eskişehir'e 2009 yılında o dönemde Ümit Karan'la birlikte gönderiliyor. G.Saray yönetimi elindeki kendine ait değerini yeterli gözlemleme yapmadığından 50 bin dolarlık komik rakamla Eskişehir'e verip güya kurtuluyor.
***
G.Saray ile Veysel'in yolları geç ve biraz pahalı da olsa yeniden buluştu. G.Saray birçok mevkide oynayabilecek, karakterli, çalışkan, sorunsuz bir oyuncu transfer etti.
Veysel, sağ bek, sol bek oynayabiliyor.
Ön liberoda yüksek top tekniği oyun zekası sayesinde görev yapabiliyor. Orta sahada sağ önde, sol önde hizmet verebiliyor.
Gelelim asıl konuya... Bu kadar çok bölgede oynayabilen Veysel Sarı'yı Şampiyonlar Ligi'ne kim bildirmedi? Güya Mancini yaptığı bu hatadan dolayı "Pişmanım" demiş. Telles ve Hajroviç'i UEFA'ya bildirmeyi kabul ederim. Ancak Chedjou, Semih, Hakan Balta, Gökhan Zan, Ceyhun, Koray Günter hatta Melo'nun stoper olarak oynayacağı bir mevki için Burdisso'yu UEFA'ya bildirmek akıl karı mı? Burdisso'yu kiralamak bir hataysa bildirmek bin hatadır. Şimdi kalkıp pişmanlık gözyaşları dökmek yapılan hatayı telafi etmez.
Peki; UEFA'ya bu bildirim yapılırken kimse Mancini'ye akıl vermedi mi? Mancini kadar Veysel'i önermeyenler de suçludur. Chelsae maçında iddia ediyorum Eboue'nin önünde Veysel oynasaydı Galatasaray o bölgeden atak yemez üstelik Veysel sayesinde ciddi kanat atakları yapardı. Veysel'i tribüne, Burdisso'yu kulübeye oturtanlara yazıklar olsun..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA