Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Bernd Schuster iyice düşünmeli

Kasımpaşa'nın bu sezon en az pozisyon verdiği maçtı dünkü karşılaşma. Beşiktaş'ın anlayışına baktığımızda hücum ağırlıklı felsefesini öne çıkarmış ve bu riskli oyun yapısını desteklemiştik. Böyle oynuyorsanız pozisyon zenginliğiniz de oluşmalı. Dün akşamki oyunun resmi bu değildi. Eğer Holosko, Bobo, Nihat, Guti ve ikinci yarıda giren Quaresma'yı da katınca; bu kadar çok forvetle oynuyorsanız pozisyon verseniz de daha fazlasını üretmelisiniz ki oyun yapınızın bir anlamı olsun. Ama dün böyle bir görüntü yoktu.
Kasımpaşa şu ana kadar en çok pozisyon veren, en çok gol yiyen defans organizasyonu iken, Beşiktaş iki pozisyon hariç rakip kalede varlık gösteremedi. Bu en büyük eksikliğiydi Beşiktaş'ın...
Erhan'ın hangi mantıkla 11'de oynayışını anlayamadık. Son bölümde Hilbert değişikliğine gidildi. Schuster'in düşünce yapısını anlamak çok zor. Kulübede çok agresif, saha organizasyonlarında ise çok inatçı gördük Alman teknik adamın oyun anlayışını. Çünkü böyle işlerin iyi gitmediği çok açık görünüyor. "Beşiktaş Quaresma'lı ve Guti'li hep kazanıyor" dedik ama bu maçta maalesef ikinci yarıyı da göz önüne aldığımızda böyle bir durum oluşmadı.

AURELİO'YU TANIMAK ZOR
Beşiktaş'ı çok zor günler bekliyor ligde. Eğer bu maça kadar iki puanı olan Kasımpaşa'ya karşı bırakın gol atmayı, pozisyon bile üretemiyorsan bu oyun anlayışı tekrar gözden geçirilmeli.
Biraz da Aurelio'ya değinmek istiyorum. Aurelio benim beğendiğim ve takımına çok katkısı olduğuna inandığım bir oyuncuydu. Ama İspanya macerasından sonra inanın çok farklı. Fazlasıyla geriye gitmiş görünüyor. Bu yüzden Beşiktaş'a katkısı soru işaretleriyle dolu.
Schuster oturup düşünmeli; Türk ligini küçümsemeden Beşiktaş'a doğru oyun anlayışını getirmelidir.
Oyun, bütününe baktığımızda son bölüme kitlendi. Kaçan penaltı, Beşiktaş'ın belki de ligdeki geleceğini belirliyordu.
Durum ise çok parlak görünmüyor Beşiktaş için. Hadi hayırlısı demekten başka çaremiz de yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA