Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Özgüvenleri yok

Dün maçı izlerken yıllarca şampiyonluk yarışı içindeki Galatasaray ve Beşiktaş'ın şimdi altıncı olabilmenin mücadelesi içinde oluşu geldi aklıma... Bu da bize artık günümüzde değişen lig trendini gösteriyordu. Gerçi dünkü sonuçtan sonra Galatasaray'ın altıncılık yarışı içinde olabilmesi bile artık çok zor.
Aslında baktığımızda ilk yarıda hiç de kötü oynamadı Galatasaray. Hatta ikinci yarı rakibine yakalanmasına rağmen skoru 2-1'e bile getirdi. Ama bu takım artık öyle bir psikolojik yapıda ki; bir maçı alıp koparıp götürecek ve galip gelecek gücü kalmamış. Tamamen öz güvenini yitirmiş bir görüntü çiziyorlar. Bu nedenle normalde yapmayacakları hataları yapıyorlar.
Bugün için Galatasaray'ın en önemli problemi de bu olarak görünüyor.
Galatasaray'da oyunculara tek tek baktığımızda mesela en önemli transfer gözüyle bakılan Stancu'yu ele alalım.
Evet, ilk oynadığı bir-iki maçta futbolcu özelliklerine baktığımızda çabuk, vuruş özelliği olan bir oyuncu yapısı çizdi. Ama artık Stancu'nun da bir performans, bir farklılık ortaya koyması, fark yaratması lazım.
Bugün baktığımızda çok ortalama bir oyuncu izlenimi veriyor.


HAGİ'NİN BÜYÜK HATASI
Gelelim Cana'ya... O kadar üretkenlikten ve yaratıcılıktan uzak bir futbolcu ki, oyunu tamamen fiziksel mücadele özelliği ile oynuyor. Bu da Galatasaray'ın ihtiyacı olan becerili oyuncu özelliğinin çok uzağında kalıyor.
Hagi'nin dünkü oyunda son 10 dakikada yaptığı Çağdaş-Mustafa Sarp değişikliği tümüyle yanlıştı. Cana'nın orta sahadan stopere, Hakan Balta'nın stoperden sol beke alınmasıyla defans kurgusu alt üst oldu. Maçın 2-1'den 3-2'ye gelmesinde bunun etkisi büyüktü. Çünkü oyun içinde defans düzeniyle özellikle maçın son bölümünde bu kadar oynanmaz.
Gelelim Ankaragücü'ne... Gerçekten kadro ve oyuncu yapısı bulunduğu yerin üzerinde olan bir takım. Belki de bazı takviyelerle beraber kulüp içi problemlerini de hallettiğinde ligde çok daha yukarılara oynayabilir.
Mesut Bakkal'ın gelişiyle ikide iki yapması da bunun en önemli göstergesi oldu.
Maçı bırakmamaları ve son dakikalarda 1-2'i 3-2'ye getirmeleri Ankaragücü'nün oyun gücünü de gösterdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA