Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Ve Schuster gitti

Haftalardır bizim de elindeki kadroyu yeteri kadar verimli kullanamadığı için eleştirdiğimiz Schuster gitti. Artık neler değişecek yavaş yavaş göreceğiz. Tayfur Havutçu, hem Mustafa Denizli'yle hem de Schuster'le çalışma şansı bulmuş deneyimli bir yardımcı antrenör. Nelerin yapılması gerektiğini öğrenirken bazen de nelerin yapılmaması gerektiğini gözlemlersin ikinci adamken. Bu da çok önemli bir deneyimdir futbolda.
Beşiktaş'ta neler değişebilecek, bekleyip göreceğiz. İlk yarıya baktığımızda sistem aynı, anlayış aynıydı. Quaresma ile Simao kenarlarda, arkalarında Guti ve en önlerinde de Bobo. Baktığınız zaman isimlerde ve sistemde değişen hiçbir şey yoktu. Ve bu sistemle devreyi 1- 0 geride kapattı Beşiktaş.
İkinci yarıda ise belki sistem aynıydı ama bambaşka bir anlayış vardı oyuncularda. Maçı geriden gelip koparmak isteyen istek ve arzu galibiyeti getirdi belki de. Özellikle Quaresma ve Almeida'nın öne çıktığı bölümdü ikinci devre. Simao dengeli oynuyor, Quaresma yaratıcılığını kullanıyor ve işi bitirmek de Almeida'ya düşüyordu. Ve bu anlayışta dün gece gerçekten başarılı oldu Beşiktaş.

ARTIK GELECEK YIL DÜŞÜNÜLMELİ
Kayseri ligin iddialı takımlarından biri ama son döneme baktığımızda ara transferde iyi oyuncular alınmasına rağmen bunun lig tablosuna yansıması aynı oranda olmadı. Dün akşam da ben çok beğenmedim açıkçası. Beşiktaş'ın ikinci yarıdaki oyununa direnç gösteremediler çok çabuk kabullendiler. Değişimin ardından konuşmak için çok erken. Gelecek için ne yapılacağı, gerek takım gerek transfer politikası olarak kalan lig maçlarında belirlenecek. Bundan sonra ligde neler yapacağını oturup beklemek lazım Beşiktaş'ın. Bakılması gereken skordan çok oyun anlayışı ve oyun yapısı olmalı siyah-beyazlılar için. Hedef maçları ise kupa olarak düşünmeliler. Böylece çok daha sağlıklı yapıda bir gelecek yıl takımı oluşturulabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA