Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Belçika maçına aldanmayalım

Son iki resmi maçını kaybeden Türkiye'nin Avusturya karşısında şansını nasıl görüyorsunuz?
TÜRK Milli Takımı hem oyuncu hem de oyun bazında Avusturya'nın çok önünde. Normal şartlarda gruptaki tüm takımları kendi evimizde yenmemiz gerek. Takım kalitesi açısından bakarsak da bugün zorlanmamalıyız.
Yalnız bir tereddütüm var. Avusturya'nın sahasında Belçika'ya 2-0 yenildiği maça aldanmamak lazım. Çünkü rakip deplasmanda daha etkili oluyor, kadro yapısı buna daha uygun. Orta sahayı kalabalık tutup ileride çoğalabiliyor ve 4-4'lük Belçika maçında olduğu gibi rakip kalede etkili olabiliyor. Yine de ben Milli Takımımız'a güveniyorum ve Avusturya maçından sonra grup ikinciliği yolunda Hiddink'in söylediği gibi direksiyonun bizde olacağını düşünüyorum.
ARDA Turan'ın dönüşü takımı nasıl etkiler?
ARDA
fizik olarak hazırsa, Arda ile oyuna başlamakta fayda var. Bu anlamda direkt olarak gol yollarında olmasa bile Arda top tutmada ve oyunu rakip kaleye taşımada kuşkusuz en büyük silahımız. Onun yokluğunda ikisi özel son 4 maçta gol atamadığımız bir gerçek. Arda'nın ilk 11'de olması, hücumda bizim için büyük avantaj.
İLERİ uçta Semih-Burak ikilisinden hangisinin görev alacağı merak konusu. Yorumunuz?
Benim kafamda da kadro ile ilgili iki soru işareti var. Sol bek ve santrforda kimin oynayacağı... Semih ile oyuna başlamak bana daha mantıklı geliyor. Uluslararası maçlardaki deneyimi ağır basıyor. Fenerbahçe'nin as oyuncusu olmasa da son haftalardaki form durumu ile (son iki maçta Konya ve Galatasaray'a iki gol) Burak'ın daha önünde. Semih kadrodaki mevcut santrforlar içinde ilk 11 için ilk aday olmalı.
GUUS Hiddink sol bekte kime şans vermeli?
HAKAN
Balta Galatasaray'daki performansıyla çok eleştiriliyor. Ama şu unutulmamalı; Hiddink Galatasaray'ı değil oyuncuları kadroya alıyor. Hakan Balta'nın da uluslararası arenadaki deneyimi fazla. Tecrübeli bir isim ve dengeli bir oyunda sol bek için ilk aday. İsmail Köybaşı ise öne doğru oyunda takıma büyük avantaj sağlar.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA