Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Burak değil, Semih

Euro-2012 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine gidebilmek için çok önemli bir sınavdı dünkü Avusturya maçı... Dün gece kazanmadan daha ilerisini düşünmek çok zor görünüyordu. Ve üç puanı almayı başardık dün gece...
Sahaya çıkan ilk 11'e baktığımızda Burak'ın en uçta kullanılması endişe yaratmadı değil... Burak, o bölgede sık oynayan bir isim değil. Santrfor özelliği yok. üstelik, Burak'ı orada kullanınca hem onun kanattaki özelliklerinden mahrum kalıyoruz, hem de Semih gibi gerçek bir santrfordan. Belli ki, Hiddink önde santrfor oynattığı futbolcunun koşu özelliği olmasını istiyor. Bu anlamda tercihini Burak'tan yana kullanmış olabilir. Bu tercihle, yavaş olsa da topa sahip olarak oynamayı başardık ama defans arkasına ve arasına koşular yapacak oyuncu eksikliğimiz pozisyon üretmemizi engelledi; etkili olamadık. Golü oyunla değil; Arda'nın becerisi, Avusturya savunmasının büyük hatası ile bulduk.
Ben Mehmet Ekici'nin neden ilk 11'de oynadığını merak ediyordum. Belli ki Hiddink Mehmet Ekici'den çok umutlu. Yetenekli, ayakları iyi, topu kaybetmeyen bir futbolcu. Ama o da koşuyla değil, topu ayağına isteyen bir futbolcu tipi. Böyle olunca tamamen pas yapan (oldukça yavaş) ama etkili olamayan bir görüntü çizdi.

3 HAZİRAN BİR FİNALDİR
Dün en çok Selçuk'u beğendim. Gerçekten Selçuk artık Trabzon'un olduğu gibi Milli Takım'ın da çok önemli bir orta saha oyuncusu olma yolunda. Futbolu artık iyice demlenmiş.
Aslında dünkü kadro özellikle ön tarafta yeni isimlerden kuruluydu; yeni bir jenerasyonun başlangıcı gibiydi. Hamit'i bir kenara koyduğumuzda gerçekten çok genç bir kadro vardı. Birbirleriyle az oynamış olmaları en büyük handikaplarıydı. Belki ileride çok daha iyi olabilirler. Yine de uluslararası deneyimi ve yapabilirliği olan Semih ile başlamak ve santrforda Semih'i oynatmak daha mantıklı görünüyor bana... Avusturya'ya gelince... Avrupa'nın ortasında hala yeni bir jenerasyon yakalayamamış bir takım. Belçika maçını izledikten sonra tahmin ettiğim seviyede bir takım buldum. Belli bir oyun yapısı oynamaya çalışan ama beceri anlamında çok yetersiz bir ülke futbolu. Bundan sonra asıl rakibimiz Belçika olacaktır. Bu nedenle 3 Haziran'daki maç grubun ikincilik finalidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA