Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Kolay oldu

AYNEN Trabzon gibi Beşiktaş da kötü lig oyunundan sonra Avrupa'da farklı bir tablo ortaya koydu. Tabii ki çok erken bulduğu gol, oyunun devamında da isteklerini yapabilmesi açısından en büyük etkendi.
Bazen 'girdiği her pozisyonu gol yaptı' diye bir tabir vardır ya, aynen öyle oldu dün akşam Beşiktaş için. Beşiktaş'ın oyununa baktığımızda kendi sahasında oynamanın verdiği psikolojisiyle baskılı bir oyun görmedik esasında. Daha dengeli, zaman zaman ileriyi zorlayan oyun yapıları vardı. Ve bulduğu pozisyonlarda maçı koparmayı başardı. Oyunu ele alıp orta sahada çok pas organizasyonu yaptığını söyleyemeyiz. Beşiktaş dün akşam dediğim gibi oluşturdukları her pozisyonda etkiliydiler. Orta sahada Marco'nun oynayışı da daha kontrollü ve daha dengeli bir Beşiktaş oyununu ortaya çıkardı. İki golün sahibi Almeida fırsatları değerlendirmesi açısından belki de Beşiktaş'taki en iyi oyununu oynadı Bir de İsmail'den bahsetmek istiyorum. Gerçekten fiziksel özellikleri açısından İsmail'i önemli bir oyuncu adayı olarak görüyorum. Ancak hala oyun kurgusunu, yani nerede, ne zaman, neler yapması gerektiğini hala kafasında oturmuş değil. Bunu geliştirirse, bunu başarırsa o bölgenin en iyi oyuncusu olmaya aday.

YANLIŞLAR DA VARDI
Beşiktaş bu farklı galibiyeti alırken yine zaman zaman Egemen ve Sivok pozisyon yanlışları yaptı. Dün akşam hala defans arasına ve arkasına atılan toplarda savunmanın zaafı olduğunu söylemek gerekir. Bu sene Avrupa macerasına devam eden iki takımımız da ilk maçlarını gerçekten başarılı sonuçlarla kapattılar. Bu sonuçlar bence onları Avrupa'da ilerleyen yolda hedeflerini hep sıcak tutacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA