Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Oyun ilk maçla aynıydı

1- İlk maça göre ilk 11'deki 8 değişikliği (4'ü kart cezalısı) nasıl yorumlamak lazım?
Bazıları sakat bazıları cezalı olan oyuncular nedeniyle yaşanan bu 8 değişiklik Guus Hiddink'in tercihidir. Tabii ki dört gün içinde bu kadar farklı kadrolarla iki maça çıkmak çok görülen bir durum değil. Belki Türk Milli Takımı'nın ideal 11'i değil ama bazen tek maçları ölçü aldığınızda aynı 11'lerden farklı performans alabiliyorsunuz. Tabii ki bu kadrodan kalıcı oyuncular olacaktır ama Türkiye'nin ideal ilk 11'i budur diyemezsiniz.
2- 5. dakikada Kazım'ın kaçırdığı gol maçın kader anı mıydı? Atsa 90 dakikanın akışı nasıl değişirdi?
Bu konuda kesin bir şey söylemek zor ama maça 1-0'la başlamak sahadaki herkese farklı oyun stratejileri getirebilirdi. Ancak Hırvatların oyun planını ilk maçın skoru belirledi. Kendi sahalarındaki her zamanki baskılı oyunlarından uzak, aynen İstanbul'da olduğu gibi dengeli oyun anlayışıyla sahadaydılar. Bizim bu maçtaki skoru yakalamak için oyunu tempolu oynamamız lazımdı. Bunu ilk 20 dakikada yapabildik. Sonrasında Hırvatların oynamak istediği şekil oluştu.
3- Ömer Toprak bu performansıyla milli takımda kalıcı olabilir mi?
Tabii ki bir maçı ölçü alıp yorum yapmak zor. Böylesi bir skordan sonra uzun vadeli konuşmak zor. Ama benim Ömer Toprak'ta gözlediğim yakın, bire bir mücadeleye girmeyen, daha dengede kalan bir savunma oyuncusu.
4- Oyunun akışı ve yaptığımız değişikliklere bakınca Zagreb'e "Tur için değil, yenilmemek için gelmişiz" diyebilir miyiz?
Bu anlamda bir şey diyemeyiz. Çünkü kenarda oyunu değiştirecek isimler yoktu. Ancak biz de oyuncu değişikliği ile oyunu değiştirmeyi düşünmedik, tıpkı dört gün önce ilk maçta olduğu gibi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA