Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Rijkaard fantezisi

Rijkaard sezon başından bu yana Galatasaray'ı ağırlıklı olarak 4-2-3-1 düzeninde oynattı. Zaman zaman da 4-3-3'ü son haftalarda da 4-4-2'yi tercih etti. Bana göre sistemler değil, stratejiler maç kazanır. Sistem bir takımın uyumu ve disiplini adına önemlidir. Rijkaard'ın kadro oluşumunda seçtiği yumuşak oyuncularla uyguladığı 4-1-4-1'lik sistem fantezisi G.Saray'ın Denizli'de başını ağrıttı; canını da yakabilirdi.
Ön liberoda Mustafa Sarp'ı tek kullanmak Galatasaray'ın orta sahayı kontrol etmesini zorlaştırırken Denizli'nin ilk yarının son 20 dakikasında göbekten etkili gelmesini sağladı. Tek ön libero oynarken takım savunması için güçlü ve geriye dönecek oyuncuların fazla olması gerekir. Elano ve Emre Çolak topsuz oyunda olmayınca, rakiplerini kovalamayınca tüm yük hem Sarp'ın sırtına bindi. Hem de Neill-Servet ikilisi Denizli forvetleriyle çok sık sıcak temas yaşadı. Angelov'un yerinde gol vuruşu güçlü bir oyuncu olsaydı Galatasaray'ın başı daha da ağrırdı.

KENDİNİ TEKZİP ETTİ
Rijkaard, Caner'i sol beke hapsedince Galatasaray kanat bindirmelerinde tek kanatlı uçağa döndü. Soldan tek atak yapılmadı, sürekli Barış-Arda-Uğur üçlüsü sağdan etkili ataklar yaptı. Arda'nın attığı mükemmel kafa golü de Barış'ın sağdan yaptığı orta sonucu geldi. Rijkaard tek ön liberolu oynamanın göbekte yarattığı sıkıntıyı görmesine rağmen müdahaleyi Engin'in attığı golden sonra yaptı. Emre Çolak ile Elano'nun yerlerine Giovani ve Ayhan'ın girmesi Denizli'nin göbekten yaptığı atakları engelledi. Ayhan orta sahayı topladı. Santos hücuma derinlik kazandırırken, Arda'nın daha serbest oynamasını sağladı. Jo'nun yerine Emre Güngör girdikten sonra solda Uğur-Caner ikilisine geçişle Rijkaard sahaya sürdüğü 11'i, dolayısıyla kendini tekzip etti. Bu hamleden sonra sola da işlerlik geldi.
Rijkaard, Hakan Balta'nın alternatifi olarak Caner'i kullandığı sürece Galatasaray savunması ciddi pozisyonlar verir. Caner hücum yönü zengin bir orta saha oyuncusu. Önde çok verimli ama savunma kültürü olmadığı için sol beke geçtiğinde defans sık kademe hatası yapıyor. Hakan Balta yoksa yerinde Uğur oynar, sağ bekte de ya Barış ya da Serkan Kurtuluş...
İlk yarı kolay golü kaçıran ikinci yarı zorunu atan Jo'yu beğendim. Sabit oynamıyor, yer değiştirip kendini boş alana atıyor ve markaja takılmıyor. İyi bir Elano, onu daha verimli kılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA