Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Zengin ve yoksul

Rijkaard, rotasyon yaptığı maçlarda oyuncu tercihlerinde hata yapmamıştı. Ama hem Denizli'de hem de Antalya'da taşları yerine oturtamadı. Belli ki; Rijkaard'ın aklı çok karışık. Çünkü Baros dışında iskeleti oluşturan Kewell, Sabri, Hakan Balta, Keita ile gönderilen Nonda gibi temel oyuncuların yokluğunda kadroda kimi nerede kullanacağı konusunda zorlanıyor. Bir yandan da yeni transferleri takıma yerleştirmeye çalışıyor.
Oyuncu yapısına ve oyuncuların oynadığı bölgelere baktığımızda Galatasaray "Zengin ve yoksul"u andırıyor. Orta alanda yığılma yaşanıyor, savunmanın kenarları zaafiyet gösteriyor. Rijkaard da gereksiz arayışlarla kördüğüme yol açıyor. Sabri ve Hakan Balta yok. Stoper Emre Güngör'den sağ bek, sağ bek Uğur'dan sol bek yaratmaya kalkınca Galatasaray iki kanattan da binderme yapamadı. Lucas Neill transfer edildiğinde "Sağ bek de oynar" denmedi mi? İngiltere'de sağ bekte de oynamadı mı? Maçın sonlarında sağ beke çekilmedi mi? Lucas sağda başlasa, stoperler Emre Güngör veya Emre Aşık'tan biri, Servet'in partneri olur. Ayrıca kulübede sağ bek Serkan Kurtuluş oturuyor. Macera aramanın anlamı ne?
Rijkaard, herkesi dinlendiriyor; Servet'i, Arda'yı ve Sarp'ı sürekli kullanıyor. Haftalardır yük 90 dakika oynayan Arda'nın sırtında. Oyunu Arda kuruyor, sağa sola gidiyor, orta yapıyor. Göbeğe gelip gol pası vermeye çalışıyor. Üstelik golü de atıyor. Mustafa Sarp sahanın her yerine basıyor, ileri-geri piston gibi yorulmadan çalışıyor.
Rijkaard'ın oyuncu seçimlerindeki tercihlerinin yanlışlığının bedelini Galatasaray kötü oynayarak ve rakibine pozisyonlar vererek ödüyor. Antalya'da rakip kaleye gidemeyen, kenarlardan bindirme yapamayan, orta alana hakim olamayan ve pozisyon üretmekte zorlanan bir Galatasaray izledim. Yardımlaşma ve takım uyumu hiç yoktu. Kadroda değişim fazla olunca sahadaki oyuncular birbirlerini tamamlayamadı; her kafadan ayrı ses çıktı ve futbol sıkıntı verdi.
Caner'e hakemlerin alerjisi var. Gaziantep'li Zurita ayağını kıracaktı; kart yok. Denizlili Engin, Caner'in ayağını eline verecekti sarıyla yırttı. Antalyalı Sedat aşil tendonuna çaktı sarıyla yırttı. Bu tekmeleri hakemler yese ne olurdu? Bir de Yalçın... Sakatken Florya'da tedavini yaptıranlara kendini borçlu hissetmeyebilirsin; ama senin gibi ayağıyla ekmeğini kazananlara attığın tekmenin hesabını asla veremezsin. Biraz vicdanlı olun!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA