Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Takım olabilmek

Trabzonspor kupayı kazanmayı Fenerbahçe'den daha fazla istedi, daha çok koştu, daha çok mücadele etti, daha çok pozisyon buldu ve bileğinin hakkıyla zaferi elde etti.
Maçtan önce iki takımın farklı özellikleri vardı. Direnç, fizik kondisyon ve mücadele Trabzonspor'un silahıydı. Son haftalarda kazanırken rakiplerine pozisyon vermeyen Fenerbahçe'nin en güçlü yönü takım savunmasını başarıyla yapmasıydı. Ayrıca yetenekli ve oyun zekası yüksek oyuncuların topa hükmetme becerisi Fenerbahçe'nin ekstra silahıydı. Urfa'nın 32 derecelik sıcağı Fenerbahçe'nin tüm özelliklerini yok etti ama Trabzon'un direncine dokunamadı. Amerikalı efsane basketçi Michael Jordan şöyle der; 'Yıldızlarla maç kazanırsınız, ama takım olursanız şampiyon olursunuz.'
Trabzon golü yemesine rağmen kazanma duygusundan kopmadı, takım ruhunu kaybetmedi. Saha içindeki birliktelik Trabzon'a kupa zaferini getirdi. Fenerbahçeli futbolcular yardımlaşma, topu ayağa isabetli oynama konusunda dengesiz ve kopuktu. Takım ruhu kaybolduğu için lider Alex bile fazla oyun içine elini sokamadı. Ancak mükemmel gol atarak görevini fazlasıyla yaptı.
Trabzon'un Alex'i Engin Baytar oldu. Oyun içinde yeri geldi arkadaşlarıyla didişti, kulübeyle diyalog kurdu, sakindi, kazandığı topları da bilerek görerek oynadı. Alanzinho ve Colman ile birlikte Trabzon'un zekasıydı, maestro gibiydi. Takımını arkadaşlarını idare etti, attığı goldeki sakinliği Lugano'yu oyundan düşürüşü ve vuruş tekniği çok kaliteliydi.

DAUM ANALİZ EDEMEMİŞ
Daum maçtan sonra futbolcularının kafasının şampiyonlukta olabileceğini söyledi. Ama takım olarak, teknik heyet olarak kupayı çok istediklerini de vurguladı. Ben Fenerbahçeli futbolcuların akıllarının A.Gücü maçında olduğuna inanmıyorum. Büyük takımlar final maçlarında büyük takım refleksi ile oynar. Fenerbahçe fizik kondisyon olarak son haftalarda kazanırken bile iyi değildi. Ama Daum bunu analizini yapamamış, Fenerbahçe yürüyerek sadece Alex'in ayaklarına ve zekasına bakarak maçı kazanmak istedi ama Trabzon'un fizik gücüne ve kazanma duygusuna diş geçiremedi.
Daum'un tek hatası çok iyi oynarken Emre'yi oyundan almasıydı. Emre yürüyen Fenerbahçe'yi hücuma taşıyan oyuncuydu. Trabzon camiasını ve yıllar sonra Trabzonspor'un başına gelip kupayı kazanan Şenol Güneş'i kutluyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA