Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Skor iyi ama...

Maçtan önce Murat Yalçındağ bana, "Gaziantep'teki Cenk Tosun'u dikkatli izle" demişti. G.Saray'ın transferini bitiremediği Cenk Tosun vuruş tekniği yüksek iki klas gol atarak Gaziantep'i galibiyete taşıyan adam oldu. Oysa bu Cenk Tosun'u Galatasaray devre arası almak istemiş, Alman basını, "Cenk yüzde 90 Galatasaray'da" şeklinde haber yapmıştı. Ama Galatasaray küçük hesaplar yüzünden kumaşı mükemmel hem de Türk vatandaşı olarak oynatacağı geleceği olan bir golcüyü kaçırdı. Cenk'i kaçıranlar "Kaçan balık büyük olurmuş" sözünü yedikleri iki golü görünce anlamışlardır.
Galatasaray, Antep'te kaybetti ama tur için avantajlı bir skor elde etti. Ancak Zapata'nın Sosa'ya son dakikada yaptığı pozisyon bana penaltı gibi geldi.
Hagi'nin ilk on biri Cana hariç doğruydu. Tüm transferler sahadaydı. Ne yazık ki; topu kullanabilecek, sonuca etki edecek oyuncular, birbirleriyle oynama alışkanlığı olmadığı için takım refleksini gösteremedi. Bu yüzden Galatasaray akordu bozuk, ritmi olmayan bir orkestrayı andırdı. Cana savunmada hem aksadı hem de topu oyuna sokmakta geç kaldı. Uzun attığı toplar da rakibe gitti. Savunmayı bilmediğinden pozisyon hatası yaptı. Cana'yı savunmada düşünmek macera olur. Cana'ya kötü oyunlarıyla Culio, Sabri ve Hakan Balta da eşlik etti. Özellikle Culio zor pozisyonda orta yapıp golü attırmasına rağmen maç içinde dağınıktı. Çok top kaybetti. Top ayağındayken çevre kontrolü hiç yapmadı. Kewell istekli ama yorgundu. Neill ortada iyi mücadele etti ama yeterli destek alamadı.

PSİKOLOJİK DESTEK ŞART!
G.Saray'ın en iyisi Stancu idi. Sahanın her yerine bastı, mücadelenin içinde vardı ve vuruş kalitesi yüksek bir gol attı.
G.Saraylı futbolcularda bir ürkeklik ve özgüven sorunu var. Öne geçtikleri maçı "Biz bu maçı kazanırız" güveni olmadığından ve telaştan kaybettiler. G.Saray gibi büyük bir takımın bu korkuyu aşması üst üste maç kazanması gerekir. Bu yüzden G.Saraylı oyuncuların "Mentor" desteğine şiddetle ihtiyacı var.
Not: Tolunay Hoca'yı Cenk Tosun transferinden dolayı kutluyorum. Ayrıca sol ayağını raket gibi kullanan, zekasıyla oynayan ve sürekli dikine giden Wagner'e bayıldım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA