Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Sağduyulu mücadele

Türkiye'nin 3 Temmuz sürecinden sonra en heyecanla beklediği maç olan Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmasının gerilim dolu mu yoksa sakin mi geçeceği kafalarda soru işaretiydi. Korkulan olmadı; tribünlerin beklenen tepkisine karşın iki takım oyuncuları da keyif veren çatır çatır bir mücadele sergiledi. Futbolcular öfkeyle hareket etmeyip sağduyulu davranmaya özen gösterdiler. Özellikle ikinci sarıdan Aykut'un haksız atılmasına Gökhan Gönül'ün, "Faul yok" diyerek itiraz etmesi gecenin en "Fair" olayıydı.. Gökhan'ı kutluyorum.
Türkiye'nin hakemlikteki gururu Cüneyt Çakır ne yazık ki bu derbiye kafaca yeterli hazırlanamamış çünkü maç boyu verdiği kararlarda dağınık ve formsuzdu. Cüneyt Çakır ismine duyulan güvenin, saygının ağırlığını futbolcular fazlasıyla hissettiler ki; itirazlarında hep ölçülü oldular. Ancak Çakır'ın Aykut'a gösterdiği ikinci sarı haksızdı ve ortada geçen kıran kırana mücadelenin dengesi bozuldu. Bazen futbolcu darbeden kaçmak için yere bırakır. Gökhan da darbe almış gibi kıvranmadı ve yerden çabuk kalktı. Üstelik Gökhan'ın ilk kartı yanlıştı ama rakibin karnına gelen darbesi kart gerektiyordu.
Psikolojik yönü ağır gibi görünen "Derbi"ye iki takım oyuncuları da zihinsel olarak iyi hazırlanmışlardı. İlk yarıda hem Fenerbahçe hem de Trabzonspor birbirlerini üzerine cesaretle gitti.. İlk 45'te iki takım da benzer gol pozisyonları buldu.. Hatayı Trabzonspor yaptı ve golü yedi.
Alex'in kornerinde birbirlerini marke eden (!) Glowacki ile Halil adam paylaşımını doğru yapmayınca Mehmet Topuz golü attı. İki dakika sonra Colman'ın ceza alanına ortaladığı ve Fenerbahçe savunmasının hata yaptığı pozisyonda Giray kafayla golü atamadı.

GECENİN YILDIZI 2 KALECİYDİ
Fenerbahçe, Alex'in iyi oynamamasına rağmen topu daha iyi kullandı, hücuma daha akıllı çıktı. Stoch gol vuruşlarında beceriksizdi. Trabzon gol için tüm umutlarını Burak'ın vuruşlarına bağlamıştı. Burak çoğu zaman hücumda yalnız kaldı. Ancak Trabzon'un çok adamla hücum ettiği sırada çevre kontrolü yapmayıp egoistçe şut atması hataydı. Halil de sol da çok top kaybı yaptı. Gecenin yıldızları müthiş kurtarışlar yapan kaleci Volkan ile Tolga'ydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA