Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Hasan Şaş'ın yanlışı

Galatasaraylı futbolcular, "Zemin buzluydu" mazeretine sığınmayıp yenilmediklerine şükretmeli ve aldıkları bir puanı öpüp başlarının üstüne koymalı. Eskişehirli futbolcular buzlu zeminde topa hakim olup, pas yapabiliyor, ayakta durabiliyor ve hücuma çıkıp pozisyon buluyorlarsa, Galatasaray maçına kafaca iyi hazırlanmışlar, buzlu zemine göre doğru malzeme seçmişler demektir.
Galatasaraylı futbolcular otelde "Bu zeminde futbol oynamamız mümkün değil" şeklinde şartlanmıştı. Çünkü maç sabahı zemini 4 kez inceleyen antrenör Hasan Şaş, "Bu zeminde top oynamak mümkün değil. Futbolcular sahaya çıkınca maçın bir an önce bitmesini isteyeceklerdir" açıklamasını yaptı. Bu büyük bir yanlış. Neden oynanmayacağını değil, buzlu zeminde nasıl oynanacağını belirleyeceksin. Malzeme ve oyuncu seçimini doğru yapacaksın. Galatasaray'ın zihinsel olarak maça iyi hazırlanamadığı öyle belliydi ki; kaygan ve sert zeminde şutu bir kez bile akıl edemediler.
Ersun Yanal, Eboue'nin yokluğunda Sabri'nin bölgesinin zayıf olduğunu (Samsun'da Galatasaray golleri oradan yemişti) iyi analiz etmiş ki; sol ayaklı Dede-Tello-Volkan üçlüsüyle adeta "Hücum kampı" kurdu. Sabri'nin yardımına Kazım da hiç gelmedi. Engin çıkıp Sercan girince Galatasaray 4-4-2'ye döndü ama bu sistem Eskişehir'in orta alanı eline geçirmesine yol açtı. Fatih Hoca, sağını sağlamlaştırmak için Engin çıktığında Kazım'ı Elmander'in yanına itip Yiğit'i Sabri'nin önüne alabilirdi. Kazım-Elmander ikilisi güçleriyle Diego- Nadareviç ikilisinin dengesini de bozacağından Volkan veya Dede'den biri geride kalırdı.

TEK GOL GİRİŞİMİ MELO'DAN
Eskişehir'de oyuncular ayakta kalırken, Galatasaray'da Engin, Selçuk, Emre Çolak, Kazım, Sabri adeta "Buz pateni" yaptı. Hücum bölgesinde "Yalnız adam" konumundaki Elmander yediği baskı yüzünden top tutamadı. Emre-Kazım ikilisi de yeterince yardım etmeyince Galatasaray hücumda çoğalamadı; pozisyon üretemedi. 90 dakikada Galatasaray'ın akılda kalan tek gol girişimi Melo'nun havada asılıp arka direkte yaptığı mühiş kafa vuruşuydu.
Avrupa'daki gururumuz Cüneyt Çakır, iki hata yaptı. Bence Alper'in Selçuk İnan'a yaptığı hareket doğrudan kırmızıydı. Diego'nun Elmander'e yaptığı faulde avantajı oynatmayıp oyunu keserek Galatasaray'ın ilk kez yapacağı hızlı hücumu kesti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA