Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

RTÜK mü, KTÜK mü?..

Kağıdın üzerinde kocaman "T.C. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu" yazıyor..
Sayı:a.01.1.RTÜ.0.01.00.2004/002 diye cafcaflı bir numara verilmiş.,
Tarih: 14.01.2004.
Konu: Benim 10 Ocak tarihli yazım.
Altında RTÜK başkanı Fatih Karaca imzalı yazı "Sayın Hıncal Uluç" diye başlıyor..
İçinde aynen "Kanal D Televizyonunda hafta içi hergün 17.00 den itibaren yayınlanan 'Şansa Dansa' adlı yarışma programı için, 3984 sayılı Radyo ve Televizyon Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanunun 4756 sayılı yasa ile değişik dördüncü maddesinin 'Bilgi iletişim telefonları yoluyla yarışma ve benzeri yöntemlere başvurulmaması ve bunların sonucunda dinleyici ve seyircilere ikramiye verilmemesi veya ikramiye verilmesine aracılık edilmemesi'ne ilişkin (p) bendinin ihlali nedeni ile uyarı cezası verilmesi kararlaştırılmıştır" deniyor..
İçinde başka şeyler de var.. Ahlak.. Aile izleme saati falan filan.. Bunlar hadi yoruma bağlı diye ele almıyorum.. Ama bu ihlal maddi..
Karaca yazıyı yolladıktan sonra beni aramıştı..
"Yeni usuller böyle.. Önce uyarı.. Devam ederse savunma isteme.. Sonunda ceza.."
Uyarı Kanal D'ye ulaştıktan sonra ne oldu?.
O güne kadar yarışmada "Telefon" bölümü 10 dakika falanken, "Uyarı"dan sonra şimdi programın nerdeyse dörtte üçü oldu. Hergün onlarca kişi programa bağlanıyor. Bildi bilmedi bakmadan hediye alıyor.. Hediyeler bedava reklam faslından..
RTÜK'e alenen, resmen meydan okunuyor..
RTÜK ne yapıyor?..
Bilmem.. Herhalde gücünün yettiklerine ceza yağdırmaya devam ediyordur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA