Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Yaşa Paşabahçe!..

Gene nasıl gururla coşkuyla doldu içim, Esma Sultan'da Paşabahçe'nin 2004 Baharı Cam Ustası Koleksiyonu'nu izlerken..
Paşabahçe'nin dünya çapında bir ustalık olmasında, bugünlere gelmesinde baş rolü oynayan Şahap Kocatopçu da orada, bu zafer keyfini yaşıyor ve Cam Eşya Gurup Başkanı Gülsüm Azeri, anlatıyor..
"2004'te biri Moskova'da yedi konsept mağazası daha açacağız. Toplam 30 olacak.. Şu anda dünya üçüncüsüyüz, ama tırmanmaya devam ediyoruz. Üretimin yüzde 65'i ihraç ediliyor. Rusya'da bir tesis satın aldık. Bulgaristan'da alacağız. Almanya, Amerika, Çin ve İspanya'da kendi şirketlerimizi kurduk.."
Nasıl bir estetik, nasıl bir ustalık, nasıl bir zevk var, bahar koleksiyonlarında..
Vazolar.. Mumluklar.. Bardaklar, sürahiler..
Şeffaf ve opak camlar üst üste üflenerek kat kat camlar yaratılmış.. Cam işçiliğinin en zor yanlarından bu kat kat çalışmak.. Turkuaz, pembe ve gri, yılın tonları.. Ama ne tonlar..
Çeşm-i Bülbül'ün adeta büyütülmüşü burgu vazolar bir alem..
Bir yığın cam çubuğun üflenmesi ile yapılan Çubuklu Şişeler tam butik. Birbirinin ayni iki tane üretmek imkansız. Her şişe tek..
Bayıldım.. Bayıldım.. Bayıldım..
Derhal, hemen, bugün en yakınınızdaki Paşabahçe'ye gidin, 5 gurup üzerinden 100'den fazla el yapımı koleksiyona bakın.. Alma- sanız da, ülkeniz ve insanınızla gurur duymak, kendinize güvenmek için bakın..
Ve de birisine, emsalsiz bir hediye vermek istiyorsanız, Paşabahçe'ye mutlak, ama mutlak uğrayın..
Bilgi için: (0216 395 54 73) magaza@sisecam.com.tr

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA