Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Topbaş'a iki soru, bir cevap!..

Pazar Gecesi Cemal Reşit Rey'e gittim. Civardaki tüm trafik akışı, tünelin hizmete girişi ile yeniden düzenlenmiş. Nasıl bir sonuç alınacağını bir iki günde görürüz.
Ama Cemal Reşit Rey, Lütfi Kırdar ve Muhsin Ertuğrul salonlarını 100 metre içinde toplayan çıkmaz sokakta iki taraflı belediye otoparkı, İspark aynen yerinde duruyor.
İstanbul'un bu en büyük üç salonunun her gece ayni saatlerde yoğunlaşan trafiğini, bir çıkmaz sokağa getirme dehası bir yana, zaten dar bu sokağı iki yanını otopark yaparak tek şeride indirmek, nasıl akıllara ihanet bir belediye hizmetidir, Sayın Topbaş?. İki yandaki park yeri sayısı 16. Günlük park 10 lira. Yani günde 160 lira için bizzat belediye halkını eşek yerine koyar, eziyet eder, trafik ilkelerinin tümüne ihanet ederse, bu kentte trafik nasıl düzelir Sayın Topbaş?.. Bunu size iki kez sordum. Tek kelime yanıt çıkmadı, ne sizden, ne de o cevaba pek meraklı danışmanlarınızdan.. Yanıt alana dek her hafta soracağım. Bu birinci sorum.
İkincisi..
Pazar gecesi CRR tıklım tıklım doluydu. 9 Mayıs Avrupa Günü'nde, sizin orkestranız, CRR Senfoni Beethoven'in 9. Senfonisini seslendiriyordu çünkü.. Ve bu tıklım tıklım salonda en öndeki iki sıra, çürük diş gibi oturan bir iki kişi dışında bomboştu..
Size, yani belediye protokolüne ayrılan sıralar her zamanki gibi boştu, Sayın Topbaş..
Bu ne utanmaz, bu ne saygısız, bu ne sanatı da sanatçıyı da hiçe sayan bir protokoldür, Sayın Topbaş.. Emir verdiniz.. "Protokol'e 24 saat öncesine kadar katılacağını bildirmezse, o yerler satılsın" diye..
Hani nerde emriniz?.
Böyle bir gecede en ön sıraların boş olması, sahnedeki sanatçıları aşağılama değilse nedir?. Siz o sahnede olsanız ne hissederdiniz Sayın Topbaş?.
Bu rezil uygulama, bu utanç verici ayıp daha ne kadar sürecek?. Hayat boyu gelmeyen ve gelmeyecek olan kişilere yer ayırıp, sizi başkan yapan insanları "Yer yok" diye kapıda bırakmaya ve sanatçıya hakaret edilmesine daha ne kadar göz yumacaksınız?.
..Ve de bir cevap..
Üçüncü köprüye isim arıyor "Halk bulsun" diyorsunuz..
Halkın adı belli.. "Üçüncü Köprü.."
Ben daha birinciye "Boğaziçi", ikinciye "Fatih Sultan Mehmet" diyen duymadım. Onlar "Birinci ve İkinci" köprüdür. Bu da "Üçüncü" olacak, hiç şüpheniz olmasın.
Resmi yazışmalarda, harita ve planlarda yer alacak bir isim arıyorsunuz belli.
O zaman benin teklifim..
Dünya üzerinde iki kıtayı birleştiren köprü Boğaz'dan başka yerde yok. O zaman bu köprüye, Uluslararası bir isim koyup, dünyaya duyuralım.
Avrasya Köprüsü!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA