Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Karadeniz'de tatlı saatler..

Trabzon'da hava alanında genç arkadaşlar karşıladı bizi ve dönene kadar yanımızdan ayrılmadılar.. Karadeniz Teknik Üniversitesi Maliye Kulübü yöneticileri.. Yanlarında ilk başkan, şimdi mezun, her zaman takım elbise ve kravatlı kılığı yüzünden Mal Müdürü adını taktığım Ethem Akın.. Cıvıl cıvıl Nilay Akın.. Yasemin'le haftalardır iş birliği yapıp herşeyi organize eden ve bizim orda keyifli saatler geçirmemiz için çırpınan melek.. İki günde iki binden fazla fotoğraf çeken, ardımızdan herhalde kanlı ve yaşlı gözlerini tedavi için hastanelik olan Paparazzi dediğim Sinan Kahveci.. Yeni Başkan Kadir Önal, Şeyda Memati..
İlk durağımız kent merkezindeki Zorlu Otel oldu. Hoş bir otel. Fazla kalmadık ama genelde bizleri mutlu etti. Hemen fırladık. İstikamet Akçaabat.. Ünlü Akçaabat köftesini yerinde yiyeceğiz.. Saray diye kat kat bir köfte sarayı.. Lezzet müthiş..
Dönüşte Trabzon'a yukardan bakan bir tepeye çıktık. Manzara müthiş.. Önünde bir eski manastır kalıntısı var, o daha müthiş.. Ama öyle kaderine terk edilmiş sanki.. Bu ayrı dert.. Ertesi gün gittiğimiz Ayasofya'yı haftaya anlatacağım sizlere.. Bu derdin de altını çizerek.. Otele dönmeden, Trabzon gençlerinin eğlendiği yerlere şöyle kapıdan baktık.. 135 desibel çılgın müzik çalan diskolar, iyi mi?..
Ekip sabah erkenden bizi otelden aldı. Bu defa kahvaltıya gidiyoruz. Yörük Çadırı adı.. "Trabzon'da Yörük yok" dedi, Sunay.. Yörük yok ama çadırı var.. Eee.. Burası Lazlar diyarı..
Önü deniz, arkası orman bir yamaç.. Ben yeşilci, ormana nazır oturdum. O cennet yeşillerin arasına inşaat artığı tahtaları, kalasları öylesine atmışlar.. Millet ille denize bakar ya.. Ama Hıncal bakmaz.. Öyle de kalmaz, oturur yazar.. Kahvaltı nefisti.. Ayni yere kahvaltıya Kahramanmaraş Üniversitesi gençleri de gelmişler.. Gezileri varmış. Yarı hemşehri sayılır.. Onlarla da sarmaş dolaş..
Sonra ver elini Ayasofya Müzesi.. Onu haftaya yazacağım.. Ardından kent gezisi.. Ve Forum.. Onları yazdım zaten.. Son durak Üniversite.. İçinde git git bitmez bir kampüs.. Kantinden konferans salonuna yürünmez, araba gerek öyle büyük, öyle rahat, öyle güzel.. Boru değil 43 bin öğrenci. Dün yanlışlıkla 18 bin yazmışım. 18 bin değil Trabzon'un içinde yeni bir Trabzon. 43 bin öğrenci. Genç, dinç ve dinamik..
Salona girdik ki, tıklım.. Salon, balkon, merdivenler tıklım.. Onlar sordu, Nebil, Sunay, ben anlattık.. Bitsin istemedik bir sohbet.. Sonra o baş döndüren Hoptek/ Kolbastı şovu.. Ardından Kalkınma Mahallesi'nde gençlerin durağı Tufan pastanesinde vedalaşma partisi adeta.. Oraya Maçka Belediye Başkanımız Ertuğrul Genç de gelmez mi?. Geçen yıl bizi festivalde ağırlayan, bu yıl da mutlak bekleyen Başkan.. Eee.. Sunay da Maçkalı.. El mahkûm gideceğiz..
Teşekkürler Trabzon.. Trabzonlular.. Sizlere doyamadım, gene geleceğim..
Teşekkürler Engin Hoca ve Hoptek ekibi..
Teşekkürler Nilay başta, tüm genç arkadaşlarım..
Teşekkürler Karadeniz Teknik Üniversitesi!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA