Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İki şirin CD ki..

İkiİ CD dönüp duruyor arabamın müzik setinde.. Biri 40 yıllık dost, Ömür Göksel'in yeni derlemesi.. Öteki, adını ilk defa duyduğum bir genç kız, Seren Akıska'nın ilk albümü.
Ömür, ömür adam.. Kıbrıs'ta beraberdik. Makineli tüfek gibi espri yaparak, Kıbrıs'ın havasını soğuttu inanın. Hayatımda ilk defa Kıbrıs güneşinin altında Girne sokaklarında bir saat yürüyebildim, o sayede..
Yeni CD'si A Touch of Disco..
A touch of Love'da aşk, A touch of Latin'de, Güney Amerika'ya dokunmuştu. Bu defa, dıskocu gençlere yönelmiş. Ama Ömür üslubu ile yönelmiş. Öyle çastra çastra temposu değil. Dengeli.. İsteyen disko tepinir, isteyen sevgilisine sarılır dans eder.
İsteyen de benim gibi dinler..
11 enfes şarkı seçmiş Ömür.. İçinde benim favorilerim çok. Sunny.. Can't take my eyes off of you.. Daddy Cool.. Part time lover.. Hele de Volare.. O efsane Modugno şarkısı..
Finale de bir sürpriz koymuş. Kendi şarkısı..
Sevemem Artık'ı yapıp Almanya'ya gitmişti Ömür.. "18 yıl sonra döndüğümde şarkımı tribünlerde buldum" der hep.. "I love you Hagi.. I love you Hagi" diye söylüyordu, Galatasaraylılar koro halinde, Ömür'ün nakaratını..
Bu defa Ömür tribün nakaratını plağa döndürmüş tekrar.. "I love you Hagi" yi, "I love you baby" yaparak..
Plaktan tribünlere.. Tribünlerden tekrar plağa.. Bu bir ilk olmalı, müzik tarihinde..

***

Seren Akıska.. Nil Karaibrahimgil gibi başlıyor.. Sezen Aksu gibi devam ediyor.. Aslında, ikisinin arası bir sevimli yorumculuğu var.
Sezen şarkısı Kaçın Kurası'nda çok şirin Seren. Nasıl keyifli söylüyor..
"Yat kalk, herşey aynı, of be çok sıkıldım/ Gel kalbim kalksana, yeni bir ruh lazım" dediği Agresif'de de Nil'i dinler gibi oluyorsunuz.
"Yeni Bir Sayfa" albüme adını veren bir Murat Güneş şarkısı.. Doğru seçim. Bence de CD'nin en çarpıcı şarkısı..
"Bendeki seni öldürdün /Bendeki seni dün gece öldürdüm" deyişi müthiş..
"Bendeki seni öldürmek" imajı yeni sayılmaz, hele müzik dilinde.. Ama "Bendeki seni" önce "Sen"in öldürmesi, sonra "Ben"in onu tamamlaması ve "Nefes alsan bile artık nafile" deyişi, tokat gibi..
***

Aralarında iki kuşak olan Ömür'le Seren'i, benim gibi yapın birlikte dinleyin..
Lezzetli bir ana yemek üzerine, güzel bir tatlı gibi..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA