Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Öyle bir Don Kişot ki..

Orkestra çukuru olmadığı için iki yıldır doğru dürüst opera ve bale temsili yapamayan İstanbul'da o minik Süreyya Sineması'nda, playback eşliğinde harika bir Don Kişot izlemiş ve sizlere "Koşun.. Koşun" diye yazmıştım. Koşamadınız.. Çünkü Don Kişot'u sergileyecek gece yoktu. Bir minik salon ve koca repertuvar.. Hangisini sığdıracaksın ki..
İçimde o Don Kişot'un burukluğu varken, bir başka Don Kişot izledim, gene ayni salonda, müziği gene play backle..
..Ve bu kez şovu sunanlar, gençlerimiz.. Pırıl pırıl gençlerimiz.. Türk Balesini gelecekte taşıyacak müthiş yetenekler..
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bale Bölümü'nün yıl sonu temsiliydi, geçen cuma izlediğim..
Müthişti.. Harikaydı.. Enfesti..
Türk Balesinin unutulmaz divası, kraliçesi Meriç Sümen de ordaydı.. Finalde boynuma sarılırken "Gözlerim yaşlı izledim, Hıncal" dedi.. Göz yaşartacak kadar harikaydı gençler..
Balenin baş kadın rolü Kitri'de Pınar Gizem ve Deniz Baydar dans ettiler.. İkisi de müthiş yetenekler. Bir kaç yıl içinde adları Türkiye'yi bilmem ama uluslararası piyasada yazılır ve söylenir olur.. Gökhan Demiray, Mutlu Cankup ve Çağatay Özmen de öyle..
Don Kişot öncesi, çeşitli balelerden sahneler izledik.
Solo ve ikili danslarda, Zeynep Serpen, Gizem Atik, Hülya Atav, Merve Topaldemir, Elif Cesur, hele de ilk öğretimden Duygu Eliz Erkut'a bayıldım, bayıldım..
Bir de sürpriz.. Yıllar yıllar önce Büyük Ada'ya giderken bir gün vapurda bir minik kız yanıma gelmişti. Tatlı tatlı sohbet etmiştik.. "Ben dansçı olacağım, Hıncal Ağbi" demişti.. Sahnede karşıma bir genç kız olarak çıkmaz mı.. Almila Ada Bayazıtoğlu..
Ah benim Sevgili Medyam..
Bu ülkedeki güzelliklere, bu ülkenin geleceğine imza atacak gençlere bir, ama bir damla emek verseniz.. Bir foto muhabiri, bir kamera gönderseniz..
İstinye Park'ta, Bebek'te dolaşanlar kadar da mı haber değeri yok, bu müthiş yeteneklerin..
İkoncan diye yüzbin kere resimlerini bastığınız, erkeklerin parası ile her gün başka mini giymekten başka özelliği olmayan kadınların yerine, ayda bir de, bu Pınarların, Denizlerin, ülkenin geleceğinin resimlerini bassanız, bu ülkede kültüre ve sanata da iki gram teşvik koysanız, ölür müsünüz?. Gazeteleriniz okunmaz, TV'leriniz izlenmez mi olur?.
İşte cuma gecemi renklendiren, geleceğe umutla, heyecanla, coşkuyla bakmamı sağlayan gençlerin tümü.. Yarın büyük sanatçılar olduklarında, adlarını ilk kez yazmış olmanın gururu da benim olacak..
İlköğretim 6: Ekin Can Yılmaz, Ayça Turgut, Ezgi Gönültaş, Ekim Deniz Akarslan, Diren Ezgi Yıldızkan, Melis Karakaya.
İlköğretim 7: İrem Sena, Berkay Topçuoğlu, Özge Seçkin, Beste Erdem, Agit İşcan, İlayda Elma, Ezgi Irmakkesen, Ali Emre Yılmaz.
İlköğretim 8: Elif Cesur, D. Eliz Erkut, Begüm Aktaş.
Lise 2: Almila Ada Bayazıtoğlu, Zeynep Gürel, Naz Kurtulmuş, Mustafa Çağatay Özmen, Hazal Meral.
Lise 3: İlayda Evgin, Buse Ercan.
Lisans 1: Zeynep Serpen, Berfu Elmas, Gizem Atik, Merve Topaldemir, Sibel Kuşi, Mutlu Cankup.
Lisans 2: Işıl Konya, Leyla Gençer.
Lisans 3: Deniz Baydar, Asena Ökte, Melis Bayatlı.
Lisans 4: Hülya Atav, Gökhan Demiray.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA