Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Skandal!..

Evet skandal!.. Emir (Adı artık bu değil. Boşnak adını bıraktı, Sırp adı aldı) Kusturica'nın Antalya film festivaline davet edilmesi bir skandaldır.
Irkçılık yaptığımdan değil. Kusturica denen adam ırkçılık yaptığından..
Bosna Hersekli Müslüman Kusturica'nın dinini değiştirip Hıristiyan olması, Bosnalı olmaktan vazgeçip, Sırp vatandaşlığına geçmesi, ülkesini terk edip Sırbistan'a yerleşmesi kimseyi ilgilendirmez. Hatta bütün bunları, daha çok para kazanmak ve evlendiği Sırp karısını daha mutlu etmek için yapması da eleştirilemez.. Kime ne?.
Ama, işi abartıp, iç savaş sırasındaki Sırp katliamını savunması, ırzlarına geçilen Boşnak kadınları için "Abartmayalım" demesi affedilemez.
"Bizi sanatı ilgilendirir" demek, bu gafın, bu gafletin özürü olamaz.
İşe Antalya Belediye Başkanı Prof. Mustafa Akaydın Hocam derhal el koymalı ve Türkiye ve Bosna Hersek kamuoyundan özür dileyerek daveti iptal etmelidir.
Bu yapılmazsa, Antalya'da tatsız olaylar çıkabilecek, Bal Yönetmeni Semih Kaptanoğlu'nun alkışladığım "Boykot" protestosunu başkaları da izleyecektir.
İzlemelidir de..
Ben şahsen Emir (Ya da yeni adıyla bilmem ne) Kusturica'nın davetli olduğu bir festivale gitmekten utanırım!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA