Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Türk Kuğusu.. Meriç!..

Gencecik Meriç Sümen, Dame Ninette de Valois'nın kurduğu Türk balesinin ilk yıldızı olarak, tüm balerinlerin hayallerini süsleyen Kuğu Gölü'nde baş role çıkmıştı, ilk kez.
Salon alkıştan kırılırken kulise girdiğinde "Kuğu Gölü'ne çıktın diye Kuğu Gölü oynadığını sanma" demişti, genç balerine, Madam..
Beyaz ve Siyah Kuğuları dans etmek başka, Beyaz ve Siyah Kuğu olabilmek çok başka bir şeydir..
İkincisi için sadece yetenek değil, bir fırın da ekmek yemek gerekir..
O gencecik Meriç, hocasının ne dediğini çok iyi anladı..
Sonra dünyanın en büyük bale kentlerinde Kuğu oldu..
St. Petersburg'u, Moskova'yı kendine hayran etti.
Onu kaç kez izledim Odette ve Odile olarak hatırlamıyorum.. Bir defasında atılan güllerden Büyük Tiyatro sahnesi Kırmızı Halıya dönmüştü. Sanırım o gece Ankara'da gülü olan çiçekçi kalmamıştı.
Sahneye veda ettiği gecenin de bir Kuğu Gölü temsili olması tesadüf değildi, Devlet Operası ve Balesi'nin başında iken.. Öğrencileri "Hocam aramıza katıl.. Gel kraliçe ol bu defa" dediklerinde kıramamıştı.
Meriç'in veda gecesinde de Ankara'daydım. Kuğu Prensesi nerdeyse 40 yıl sonra bu defa kraliçe olarak sahnede son kez görmek için..
Hey koca Meriç!..
Ne mutlu Türkiyem!..


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA