Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzitincim..
CEHENNEMDEN yapılan naklen yayın, yani tsunami, gözümün önünden gitmiyor.. Herhalde Dünya'nın sonu da bunun gibi bi şey olacak. Tek farkla, gene güvenlik kameraları çekim yapacak ama seyredeni olmayacak. Belki başka galaksilerden izleyenler bulunabilir ama bizim dünyamızdan kimsenin göremeyeceği kesin!
İlk günkü yayınlarda, bi kaç karelik görüntü, jet hızıyla gözümün önünden kaydı.. Geniş bi cadde.. Tokyo'yu, "art" çılardan biri sallıyor.. Trafik ışığı kırmızıya döndü, arabalar durdu!..Herhalde göz yanılgısı diye düşündüm. Akşam BBC'yi izliyorum, ekrana, deprem Japonya'yı vururken kırmızı ışıkta duran arabalar geldi.. Görüntünün üzerine, sunucu şöyle bi yorum yaptı: "Bu kadar disiplinli bi milletin, altından kalkamayacağı bi olay olamaz!"
Bu "kırmızı ışıkta durma"nın, bi başka türlüsünü, yıllar önce Japonya'da yaşamıştım. İki arkadaş Japon Televizyonu NHK'in geç biten çekiminden çıkmıştık. Sabahın 3'ü.. Karşıya geçeceğiz, ışık o sırada yayaya yeşil yandı, yürüdük. Kırmızı da olsa yürüyeceğiz.. Sabahın 3'ü.. Taa ilerde ağır gelen bi araba var onun dışında in yok, cin yok. Biz karşıya geçtiğimizde ışık hala yeşildi. Uzaktaki araba geldi, durdu. Adam, ışığın yeşile dönmesini bekledi.. Bi anlam veremeden ardından baktıydık.. Büyük ihtimal gülmüşüzdür de..
Ve gene o günlerde Tokyo'da, ilk gökdelen, 50 katlı bi bina inşa ediliyordu. Statik hesaplarını yapan ekibin içinde bi de Türk vardı. Deprem Mühendisliği üzerine, Üniversiteyi İstanbul'da bitirmiş, mastırını Tokyo'da yapmış, yurda döndüğünde iş bulamamıştı! Çaresiz gene Japonya'daydı ve ona, ilk gökdelenin statik hesaplarını vermişlerdi..
Sabaha karşı saat 3'de kırmızı ışıkta duran araba kadar bu da, çok acayibimize gitmişti Abuzitincim. Bu defa acı acı güldüydük!
Esasında, Japonya'da hâlâ acayibime giden bi sürü şey oluyor.. Mesela, daha bi kaç gün öncesine kadar benzinin litresi 1.72 dolar civarındaydı.. Biz de aynı benzin, 2.53! Japonya petrol üretiyor mu? Hayır.. Deprem sonrası bazı rafinerileri devre dışı kalmadı mı? Kaldı.. Ee, tsunamiyi de biz geçirmediğimize göre, bu ne biçim iştir kardeşim! Bu rakamlarda bi çarpıklık yok mu? Yoksa ben mi yanlış hesaplıyorum..Veya birileri bizi çok mu feci ütüyor Abuzittincim?!
Neyse.. Son nokta kondu. Nükleer santral yapılacak. Etrafımızdaki ülkelerde, patlamaya hazır eski model nükleer santraller varken bizde yapılmasında, bence de, bi sakınca yok. Öleceksek, kendi nükleer santralimizden göğe yükselecek uranyum, platinyum bulutlarıyla ölelim. Acaba Akkuyu'daki santral kaç Aygaz tüpü yapar dersin?
Münasip yerlerinden öperim kardeşim.
Güneş.
Tecellister@gmail.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA