Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Avukat cambazlıkları..

Bir Tavsiye

Amerikan hukuk sistemi avukat cambazlıkları için birebirdir.. Bu yüzden Amerika'da "Avukat" lafı başlı başına bir türdür.. Avukat romanları, avukat filmleri, avukat oyunları, avukat fıkraları dillere destandır.
Avukatlık cambazlık olunca, iyi cambazlar çok iyi paralar kazanırlar.. Suçlu olduğunu herkesin bildiğini kurtaran ceza avukatları, sinekten yağ çıkaran tazminat davalarını kazanan hukuk avukatları milyonlar kazanırlar.. Öyle ki, ülkede özel uçak sahiplerinin en yoğun olduğu meslektir, avukatlık.
Lincoln Lawyer, Güneşin Karanlığı'nda bu filmlerden biri işte..
Filmin İngilizce adı, caddelerinin boyu 50 kilometreyi bulan Los Angeles'in bir ucundan öbürüne davalara yetişmek için gününün çoğunu arabasında geçiren, bu yüzden, o geniş ve rahat Lincoln arabasını ofis gibi kullanan avukattan alıyor..
Türkçe adı, bence daha anlamlı.. Her şey güneş ışında gibi açıkken ortalığı karartan ve karanlıkta kazanan avukatı simgeliyor.
Matthew McConaughey'i bugüne dek sıradan salon komedilerinde izlemiştik. Bu defa, ilginç öyküde en iyi performansını veriyor..
Lincolnlü Avukat, bir zengin delikanlıyı eşek yükü para karşılığı savunurken, gerçeği görmeye başlıyor..
Geçmişte bir müvekkilini nasıl haksız mahkûm ettirdiğini anlıyor. Adam "Ben masumum" diye bas bas bağırırken, "Bütün deliller aleyhine.. Seni idamdan kurtaramam. Savcı ile anlaşalım, 15 yıla razı ol" diye ikna ettiği zavallının suçsuz olduğunu fark ediyor. Vicdanı onu kurtarmasını söylüyor. Ama kurtarması, yeni müvekkilini suçlamasıyla mümkün. Amerikan yasaları avukatla müvekkil arasındaki tüm bilgi alışverişlerini sır olarak kaydetmiş. Açıklayan avukat, lisansını kaybeder.
Peki ne yapacak?..
Cambazlık.
Tüm cambazlıkları filmde görecek, görürken de hoşça vakit geçireceksiniz..


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA