Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Engelli..

Mehmet Tezkan bir alışveriş merkezi oto parkında arabasını engellilere ayrılmış yere park eden genç kıza şaşmıştı da, ben de ona şaşmıştım.
Bu ülkede engelli, ikinci sınıf vatandaştır. Engelliler için yapılacak şeyler sadece kitaplarda durur, hayatta uygulanmaz.
"İstanbul polisi engelli plakası mı veriyor.. Otoparklarda engelli yerlerini denetlemek kimsenin aklından geçiyor mu?. Ellerinde engelli parkına park etmiş engelsizler için kesilmiş, ibreti âlem tek ceza makbuzu var mı?. Bu genç kız, bu işi Amerika'da yapsaydı (Yapamazdı ya..) anasından doğduğuna pişman ederlerdi. Engelli o kadar ayrıcalıklı vatandaştır" demiştim. Almanya'dan Dr. Erdoğan Karatay'dan bir kısa not geldi.. "20 yıldır Almanya'dayım. Daha bir kere, engelli park yerine, engelli kimliği olmayan bir aracın park ettiğine rastlamadım.." 20 sene daha kalsan gene rastlamazsın Erdoğan.. O ülkelerde "Yasak", yasaktır.. Bizde yasak, uygar vatandaşa ceza, uyanığa ödül diye konur!.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA