Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Paşa Dayım'ın kirazlarından..

Eve geldim.. Yıldız Abla'dan mesaj.. "Hayırdır" dedim içimden.. Aradım..
Hayırmış gerçekten..
"4 Eylül'ü ayır, Firuz'un kızı evleniyor" dedi..
"Ne Firuz'un kızı mı" dedim..
"Tabii" dedi, Yıldız Abla.. "Sen, çocuğun olmadığı için, yılların nasıl geçtiğinin farkında değilsin.."
Değilim tabii..
Yıldız Abla, Paşa Dayım'ın kızı.. Hani Erenköy'de istasyona komşu bahçeli evde otururlardı.. Ben de Ankara'dan trenle geldiğimde, Erenköy'de iner, hemen bahçenin arka kapısından eve dalardım.. Paşa Dayım "Hatun, Hıncal gelmiş.. Şu tahtayı ver de bir maç yapalım" derdi.. Maç dediği satranç..
Geçerdik masanın iki yanına..
Yazları Paşa Dayımlarda kalırdım çoğu zaman.. Plajdan çıktık mı, saat iki falan, saatlerce yüzmek ve oynamaktan kurt gibi acıkmış eve dalardım. Mutfak hep zengindi..
Ama Paşa dayımların evi, tüm ailenin sayfiyesi..
Bir keresinde bayramda el öpmeğe gitmiştik, dönüşte ayni tramvaya bindik. Biletçi "Bilet" dedi. Babam "İçerde kaç kişi varsa say" dedi.. Hepsi bizden.. Aile.. 30 bilmem kaç kişiydik.
Öyle günlerde geç kaldım mı, mutfak tamtakır..
Yıldız Abla, benim sevgili, vazgeçilmez Yıldız Ablam yetişirdi imdadıma.. Hiç bir şey bulamasa, iki yumurta kırardı tereyağına..
Bir de Firuz'a bayılırdım, Yıldız Abla'nın oğluna.. O civardaysa, bu çocuk bahçesine gitmek, salıncağa, tahterevalliye binmek demekti.
Ben 15-16 yaşında, kendimi dev gibi adam sandığımdan, yanımda küçük Firuz'la gidip onu oynatıyor gibi yaptım mı, o bahçeyi çekinmeden, sıkılmadan kullanırdım..
Şimdi elinden tutup bahçeye götürdüğüm o Firuz'un kızı evleniyor.. "Ne zaman büyüdü o kız, Yıldız Abla" dedim..
"Senin çocuğun yok, senelerin farkında değilsin. O kız, 28 yaşında üstelik" dedi.. 28 yaşında annem, dört çocuk sahibiydi..
Vay ki vay!..
Geçenlerde benim Sevdiğim Laflar köşesinde çıkmıştı.. "Nüfus kağıdınız olmasaydı kaç yaşındaydınız" diye..
Vallahi doğru.. Nüfus kağıtları olmasa, bir de aynalar yasaklansa, ben herhalde 30 yaşına girmezdim.. Tabii, bir de Yıldız Ablam'ın torunları evlenmese..
Hayat ne kadar hızlı geçiyor!..
Ama unutmayın. Hızlı geçiyorsa, iyi geçiyor demektir..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA