Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Habercilik ölmüş..

Bu ülkede habercilik ölmüş.. Resmen ölmüş.. Başta NTV yığınla haber televizyonumuz var.. Yani "Var.." da yok.. "Var gibi.."
Önceki gün Van'da müthiş bir deprem olmuş.. Herkes ekran başında toplanmış.. Ne bekliyor?.. Canlı habercilik..
Ne dinliyor?.. Gevezelik..
Tam yarım saat, abartmıyorum belki de daha fazla, tekrar tekrar ne öğrendik biliyor musunuz?. Büyük resmin tamamını görmek için uzaktan bakmak gerekir.
Yakından büyüklüğü göremezsiniz.. "Yani yakındaki Kandilli 6.6 der ama, uzaktaki Amerikan istasyonu 7.2'yi doğru görür. Ama dalgaların oralara gitmesi vakit alır. Uzaktaki geç öğrenir. Yakındaki çabuk öğrenir, ama yanlış öğrenir.."
Yani adamın biri bunu 40 kere tekrar etti. Orada duyduğunu anlamayan gazeteciler olmalı herhalde, tekrar tekrar sordular bu soruyu.. O da bayıldı anlatmaya.. "Büyük resme uzaktan bakılır.."
Breh.. Breh.. Hay resmi kafasına düşesice.. Ve tüm haber kanallarını döndük, yığınla insan Ortaköy'de.. Hepsi ayni basın toplantısına bağlanmış bu aptal gevezeliği ve Kandilli savunmasını dinliyor, nerdeyse bir saat.. Haberciliğin en kıymetli bir saati.. Hele Van'da yakınları olanlar meraktan ölürken, büyük resme nasıl bakılır edebiyatı ile Kandilli savunması..
Yahu, Allahın adamları, benim şu an merakım, Kandilli'nin 7.2'yi niye doğru okuyamadığı mı?.. Van'da, Erciş'te neler oluyor?. Bağlan, canlı yayın yap.. Herkesin elinde cep telefonu var. Amatör çekimler bul, yayınla..
Yahu Japon depreminden, deprem anının görüntülerini yarım saat sonra izledik, dünyanın öbür ucundan.. Van'dan haberimiz yok..
Van sokaklarını gezen, vatandaşlarla konuşan yok.. Bizde haber, "Gevezelik" demek.. İlle "Resmi" biri konuşacak. Haber kanalı da konuşanın karşısında mevzi alacak.. "Dedim / dedi" haberciliği.. Yuh sizin haberciliğinize.. Sonra..
Sonrası daha feci.. Her zamanki deprem yayıncılığı.. Bir takım artık ne dediklerini, diyeceklerini ezberlediğimiz uzmanlar, davet ediliyor, güya "Haberci"nin yanında.. Anlat Allah anlat.. Yahu bu memleket uzun laftan battı.. Hangi faymış da.. Nasıl kırılırmış da.. Bu neyin habercisiymiş de.. Hepsi de başka telden çalarlar, o da ayrı..
Yahu palavracılığı bırakıp, habercilik yapsanıza..
Hadi Erciş uzak.. Vietnam'da falan.. Gidemiyorsunuz.. Ama Van.. Yahu doğunun merkezi. Hele son olaylarda ciddi merkezi.. Hepinizin temsilciliği var..
Bu mudur "Canlı" habercilik?.
Bir bina bulmuşlar.. Çökmüş.. Koymuşlar kamerayı önüne.. Saatlerce o binayı görüyorsunuz.. Saatlerce.. Yahu bu kamera Van'ı dolaşmaz mı?.
Merkez Van Üniversitesi kampüsü.. Binlerce öğrenci, yüzlerce öğretim üyesi yaşıyor.. Bir kamera bu kampüse gitmez, onları ve oraları görüntüye getirmez mi?.
Bitlis'te hastane çökmüş diyorlar.. Hani görüntüsü?..
Kız yurdu çökmüş diyorlar.. Hani görüntüsü..
Yahu bilgi yok.. O ana kadar kaç ölü, kaç yaralı çıkarılmış enkazlardan, merak eden yok... Pazar günü, sadece kadrolar değil, kafalar da tatile çıkmış olmalı..
Habercilik adına "Utanç" dolu bir gün geçirdim!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA