Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Maria Rita Epik!..

Efe ndim , artık "Erken" falan değil, zamanında.. Bazı şeyleri unutuyorum, buna rağmen zaman zaman ihanet eden hafızama güvenme yanlışına düşüyorum..
Maria Rita Epik'in Yahudi olduğunu yazmıştım, Eurovision'a gönderilmediği için. Oysa yarışma İsrail'de yapıldığı için yollanmamıştı. Yanlışım iyi oldu. O zamanlar çok sempati duyduğum, ama sonra izini yitirdiğim Maria Rita Epik'ten bir mektup aldırdı bana.. Buyrun..

***

Benim Yahudi olduğumdan söz etmişsiniz.
Bu notu, doğru bilgiye duyduğum saygı nedeniyle yazınızdaki yanlışlığı düzeltmeniz ricasıyla yazıyorum.
Ben beş nesil önce İzmir'e yerleşmiş iki İtalyan dedenin, bir Avusturya- Macar babaannenin ve kaç nesildir Anadolulu olduğunu bilmediğim Yunanlı bir anneannenin torunuyum. Bizim ait olduğumuz bu topluluğa Levanten deniyor.
Kırk günlük bebekken Katolik olarak vaftiz edilmişim. Dolayısıyla da bana illa ki bir sıfat takılması gerekiyorsa "Hıristiyan- Katolik bir Levanten'im."
Tam da genetik kodlarımızın yüzde 99.99'unun aynı olduğunu konuştuğumuz bu günlerde sizin de dediğiniz gibi "İnşallah" insanlığın böyle sıfatlara ihtiyaç duymayacağı günler de gelecektir.
Bu vesileyle Can Bonomo'ya Eurovision Şarkı Yarışmasında başarılar diliyorum.
Saygılarımla..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA