Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bu konseri kaçırmayın!..

Rus ya'nın önde gelen müzisyen ailesi Maksakovalar'ın varisi, Rusya'nın en eski operası Marinski'nin yıldızı, Birleşik Rusya Partisi Dağıstan Milletvekili Mezzosoprano Maria Maksakova 28 Şubat'ta (Salı) CRR Konser Salonu'nda bir konser verecek.
Bu konser ilginç.. Bu konser önemli..
Neden?.. Maria Maksakova'nın seslendireceği Carmen Operası'ndan "Habenera" yı, aynı adı taşıyan anneannesi 77 yıl önce Atatürk'ün huzurunda seslendirmişti de ondan..
Anneanne Maria Maksakova Bolşoy Operası'nın primadonnası olarak tanınıyordu.
1935 yılında Bolşoy'dan bir grup sanatçı Atatürk tarafından Türkiye'ye davet edildi. Aralarında o zaman henüz 26 yaşında olan ünlü besteci Dimitri Şostakoviç ve 20. Yüzyılın en önemli keman virtüözlerinden Fyodoroviç Oystrah da vardı.. Ankara, İzmir ve İstanbul'da turne yaptılar.
Ankara'daki gösterimlerin bitimde Atatürk konukları onuruna balo düzenledi.
Sanatçılara üzerinde resimleri ve imzası olan altın tabaklar hediye etti.
Başbakan İsmet İnönü, bakanlar, milletvekilleri ve seçkin bir davetli topluluğunun izlediği konserde Mezzosoprano Maria Maksakova "Habenera"yı seslendirdi.
77 yıl sonra salı akşamı saat 20.00'de Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda torun Maria Maksakova "Habenera"nın yanı sıra Mozart, Rossini, Şostakoviç'in bestelerini ve Rus Romanslarını seslendirecek.
25 ve 10 TL arasındaki konser biletleri CRR Konser Salonu Gişesi ve Biletix'te!
CRR : 0212 4670776

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA