Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İlk taşı "Günahsız" olan atsın!..

Bir defa, bir anlam kargaşasını çözelim.. Zenci, siyah sözcükleri, dünyanın hiç bir yerinde hakaret, aşağılama değildir. Negro geçin küfürü, aşağılama bile değildir.
Öyle olsa, sinemanın gelmiş geçmiş en güzel filmlerinden biri Orfeu Negro adını taşır mıydı?.
Hakaret olan sözcük, Amerikan argosundaki "Nigger" lafıdır. Kullanım anlamı ile "Pis zenci/Zenci pislik demektir. Amerika'nın zencilere ayrımcılık uyguladığı dönemlerden kalma çirkin bir laftır.
Şimdi Zokora ile Emre'nin sahada atıştığı kesin. Zokora, bu atışma sırasında Emre'nin kendisine "Nigger" dediğini iddia ediyor.. Nigger, ırk ayrımcılığının simgesi bir sözcük ve ırkçılığa karşı amansız bir savaşa giren FIFA ve UEFA'nın nefret listesinin başında yer alıyor..
Emre bu lafı kullandı mı, bilmem.. Bildiğim, kullanmış olsa bile, dünyadaki anlamını zerre aklından geçirmediğine, böyle bir kastının asla olmadığına eminim..
"Kendi takımının nerdeyse yarısı zenci olan Emre, nasıl ırkçı olabilir ki" dahi demiyorum.
Emre'nin özel yaşamına bakın lütfen.. Bu ülkede onun kadar sessiz sakin, onun kadar akıllı uslu, onun kadar sevecen bir aile babası olarak yaşayan kaç futbolcu tanıyorsunuz..
O Emre, hakem başlama düdüğü çalar çalmaz değişiyor.. Yerine "Öfkesine hakim olamadığını, kendisini kaybettiğini" defalarca ifade eden bir "Korkunç Emre" geliyor.
Sahanın her yerinde olan her şeye maydanoz.. Rakibin ve hakemin üzerine hışımla giden, iten, kakan, bağıran, çağıran ve söven, hemen her maçında en az iki kez oyundan atılmayı hak eden bir Emre..
Peki biz ne yapıyoruz?.
Hakemler, Fener yönetiminin gücünden ve Fenerli medyadan korkularından Emre'nin hak ettiği kartları gösteremiyorlar.. Fenerli medya, onun bu yanına gözlerini kapıyor. Fener yönetimi, Fener Teknik Direktörü, bu öfkeli adamı yola getirmek için çaba harcama bir yana, onu savunmaya geçiyor, takıma kaptan yapıyor..
Milli Takım Teknik Direktörleri, başta Fatih Terim hocam, bu sportmenlik açısından en kötü örneği, bir de Milli Takım Kaptanı seçerek ödüllendiriyor ve teşvik ediyorlar.
O zaman söyler misiniz, o korkunç Emre'yi el birliğiyle yaratanlar nasıl masumlar da, Emre suçlu?..
Emre'yi ısrarla eleştiren beni yerden yere vuranların arasında Türkiye Futbol Federasyonu vardı.. Anlayın!..
Emre olayı nasıl biter bilemem. Olay için hukuksal süreç başlamıştır. Konuşmam bile yanlış olur..
Ama bildiğim bir şey var..
Amacımız Emre'yi yok etmek değilse, onun profesyonel yardıma ihtiyacı olduğunu kabullenmemiz gerek.
Tıpta "Öfke Yönetimi/Anger Management" diye ruh bilim dalı hızla gelişiyor ve yaygın kullanılıyor. Ülkemizde de bu işi bilen uzman doktorlar mutlak vardır.
Emre, böyle bir uzmanla düzenli tedavi seanslarına başlamalıdır..
Onu kazanmanın başka yolu yok!.
..ve ben Emre'nin kazanılması gerektiğine "hâlâ" inanıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA