Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İçerdeki mi, dışardakiler mi çok!

1960'lı yıllar Elazığ Akıl Hastanesi'nden deliler kaçar, kentin cadde ve sokaklarına dağılırlar. 423 deli kaçmıştır. O zamanın ünlü doktoru Mutemet Bey hastanenin baş hekimidir. "Doktor bey ne yapalım" derler. Mutemet Bey: "Bana bir düdük verin ve arkama yapışarak gelin!" der. Doktor önde birkaç personeli arkasında tren-tren oynayarak Elazığı dolaşır. Bütün deliler hemen bu kuyruğa girer vagon olurlar. Hastaneye geldiklerinde sayı 612 kişidir.

***

Hikaye sanırım doğrudur, çünkü ben o yıllarda Arena Tiyatrosu'nun Asaf Ciğiltepeli, Genco Erkallı, Şevket Altuğlu,Umur Bugaylı, Ergun Köknarlı kadrosuyla Doğu Anadolu'da turnedeydik ve hastaneyi ziyaret etmiştik. Adı geçen başhekim bizim ekipte olan oyuncu/yazar arkadaşımız Ege Ernart'in (GS mezunu) babasıydı. Hatta bizi hepimizi kısa bir muayeneden geçirmiş ve acele birer rapor yazarak muzip kişiliğini göstermişti.
(Ali Dilber'e bu şirin not için teşekkürler.)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA