Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İşte casusluk filmi!..

James Bond için "On para etmez" deyişime kızanlar, eğer bir casusluk filmi nasıl olur görmek istiyorlarsa bizahmet, Argo'ya uzansınlar..
Safter Yılmaz Los Angeles'tan aradı.. "Senin yazdıklarını aynen Los Angeles gazeteleri yazdı, Bond için.. Sözleştiniz falan mı" diye..
Aklın yolu bir..
Argo iki haftadır oynuyor, salonlar boş, yazık.. Rekor kırmalıydı.. Bizim eleştirmenler hakkını vermedi.. Sanki korkuyorlar.. Bir CIA hikayesi ya, yaşanmış üstelik.. Eee!.. Entel adam, CIA başarısını anlatan bir filmi över mi, çok ayıp!..
1979'da Humeyni Şahı devirdikten sonra, Tahranlı üniversite öğrencileri Amerikan elçiliğini basıp çalışanları rehin almışlar, (444 gün), bu sırada kaçan altı elçilik görevlisi Kanada Elçisinin evine gizlenmişlerdi. Onları ordan çıkarıp ülkelerine getirme işini Tony Mendez adında bir CIA ajanı üstlendi. Yıllar sonra, Clinton, olay üzerindeki "Gizlilik" kararını kaldırınca, dünya işin iç yüzünü öğrendi. Ben Affleck de bundan bir film yapmaya karar verdi.
İşte Argo bu..
Yönetmen Ben Affleck, Tony Mendez rolü için Brad Pitt'i düşünmüş ama onun başka filmi varmış.
Öyle olunca kendi oynamış, iyi de olmuş. Pitt, bu role uymazdı. Affleck çok iyi bir tip olmuş, çok da iyi oynuyor.. Oyuncuların hepsi iyi zaten, başta Alan Arkin usta ve John Goodman olmak üzere..
Ben son yıllarda hiçbir filmi bu kadar merakla, bu kadar gerilerek izlediğimi hatırlamıyorum.. Nefesimin daraldığı anlar oldu.
Tekrar ediyorum, yönetmen Ben Affleck, bir casusluk filmi nasıl olur, Bond dahil herkese göstermiş..
Kaçırmayın, sakın!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA