Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Leman Çidamlı!..

Kaynanalar, bu ülke televizyon tarihinde bir dönüm noktasıdır. Tekin Akmansoy'un yarattığı bu dizi, o zaman ülkemizi saran ve insanımızı nerdeyse nüfus sayımı varmış gibi evlere kapayan yabancı diziler furyasına ilk baş kaldırış, ilk meydan okuma ve ilk zaferdir.
Tipik bir Anadolu ailesi Kantarlar'la, İstanbullu sosyetik aile Hakmenler'in "Dünür" yapan dizi mizahı, hicivleri, öyküleri, özellikle de oyuncuların gücüyle öyle bir efsane olmuştu ki, tam 30 yıl yayınlandı..
Tiyatrocu Tekin Akmansoy'un kadrosunu deneyimli Devlet Tiyatro ve Operası sanatçılarından kurması başarının temeli oldu. Kantarlar, Tekin Akmansoy ve Leman Çidamlı, Hakmenler, Haşim Hekimoğlu ve Sevda Aydan başta tüm kadro harikalar yarattı.
Hekimoğlu ve Aydan'ı erken kaybettik. Şimdi Leman da gitti.. Efsaneden yaşayan Tekin Akmansoy var.. 88 yaşında.. Dimdik ve hâlâ sahneye çıkıyor. Geçen sene jübilesinde bir saatlik oyunu, hem de ne hareketli oyunu harika sürdürdü.
Ama bu ülkede insanlar yaşarken unutulmaya mahkumlar.. Dün gazetelere baktım. Leman Çidamlı ile doluydu..
"Hiç değilse ölünce hatırlıyoruz" diye mutlu mu olalım?.
Hayır!..
Tekin'i yaşarken öldürürken, ölenleri yaşatır gibi yapmak ne aldatmacadır!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA