Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bakana bak!..

Valla ben baka kaldım, habere..
Türkiye'de spor giderek çığırından çıkıyor..
Giderek yeni bir bölücülük, yeni bir düşmanlık kaynağı olarak, kanser tümörü gibi büyüyor, ülkeyi sarıyor..
Hani biz Üç Büyükler arasındaki o anlamsız, o hakka, hukuka, anayasaya aykırı deplasman yasağını kaldırmaya uğraşıyoruz ya..
Oysa her gün yenileri çıkıyor. Öğreniyoruz. Meğer Göztepe ile Aydın arasında da deplasman yasağı varmış..
Spor Bakanına aksetmiş durum. Genç bakanımız "Deplasman yasağı ilkel bir davranış" demiş.. Harika demiş..
Gerisini heyecanla okudum Yeni Asır'da.. "Devlet nihayet devlet olduğunu hatırladı..
Vatandaşın temel anayasal hakkına getirilen bu aptal yasağa el koyma kararı verdi" diyecek diye bekliyorum.. Ne demiş bilir misiniz?. "Bu yasağı ben koymadım. Valilik ve Emniyet Müdürlüğü de koymadı" demiş.. ..Ve devlet adına insanın yüzünü kızartan itirafa bakar mısınız?.
"Bu yasağı kulüpler koyuyor.." Kulüpler koyuyor da, sen ne yapıyorsun, Devlet Efendi, sen ne yapıyorsun?.
Türkiye dağ başı mı?. Canı isteyen, istediği yere, istediği yasağı koyabilir mi?.
İnsanın temel anayasal hakkı, seyahat özgürlüğünü, spor izleme hakkını ortadan kaldırabilir mi?.
Spor Bakanına göre bu sorunun yanıtı "Evet!.."
Efendim, taraftarın çıkardığı olaylardan yönetimler de sorumlu tutulmaya başlayınca, kulüp yöneticileri başları belaya girmesin diye, bu kararları almaya başlamışlar.. Öyle diyor.
Çözüm..
Spor Bakanının, yani devletin önerdiği harika çözüme bakar mısınız?.
Taraftar liderleri, yani amigolar kulüp başkanlarına gideceklermiş. "Bize bir şans verin. Olay çıkarırsak bir daha vermeyin" diyeceklermiş. O zaman bu yasak kalkarmış.
Ve de nasıl filozofça bir izah yapıyor, insanın gözünün içine baka baka.. İnsanı ahmak yerine koya koya.. "Bugün deplasmana götürmediğin seyirci giderek birbirine yabancılaşıyor."
Yani işin sonunun nasıl insanlık dışı olduğunun da farkında ama, eli kolu bağlıymış hazretin, yani devletin..
Bu ülke insanının canının istediği maçı izleme hakkı, iki amigo ile, amigodan beter iki kulüp başkanının elindeyse, bu ülkede Spor Bakanına, Valiye, Emniyet Müdürüne ne ihtiyaç var?.
Yahu hiç bir şey yapamıyorsan "Cezaların şahsiliği" ilkesine sığınır, taraftar eylemlerinden yöneticileri sorumlu tutmazsın. O zaman da adamlar bu "Aman bana bela olmasın" diye yasak koymazlar.
Olay çıkaranlar için de, bugünün imkanlarıyla kimleri nasıl tespit edip sabahların köründe evlerinden keklik gibi topladığınızı biliyoruz, aynisini spora da uygular, 10, 15, gerekirse 25 dalga yaparsınız, bakın bakalım olay molay kalır mı?.
Spor Bakanı kardeşim,
Benim yasal haklarımın garantisi devlet ve bu konuda devleti temsil eden sen misin, ya da hasbelkader bir kulübe başkan olmuş, ne idüğü belirsiz adamın biri mi?.
Spor Bakanı kardeşim,
Bu ülkede devlet var mı, yok mu?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA