Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Anadolu takımları patlıcan mı?.

Yani günlerdir koparılan kıyamete bakar mısınız?.
Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzon elendi ya.. Gaziantep Belediye'nin kaptanı Sabri, topa biraz doğru vursa penaltıda, Galatasaray da elenecekti ya..
Vay efendim, bu nasıl kupa statüsüymüş?.
Vay efendim, kupayı öyle düzenlemeliymişiz ki, son dörde dört büyükler kalmalıymış. Yarı final ve final bunlar arasında oynanmalı, yayıncı kuruluş ve dört büyükler bu işten büyük paralar kazanmalıymış..
Dört büyükler dediğime de bakmayın. Lafın gelişi.. Aslında Üç Büyükler bile değil.. Bir Fener var medyamız için, kölesi oldukları.. Biraz da Galatasaray.. Ötesinin haber olması zordur..
Ne demişti Toshack İstanbul'dan giderken.. "Hiç bir şey yapmadıysam, Beşiktaş'ı manşetlere taşıdım.."
Tarayın Türk spor medyasını.. Ege ekleri dahil.. Kupada Fener'e düşene kadar Fethiyespor'un adı kaç kere geçmiş spor sayfalarında..
Ben söyleyeyim.. Sıfır..
Öyle bir takım yok..
Şimdi, Fener elenecek, "Olmayan takım" devam edecek. Olacak şey mi?.
Federasyona öneri yapıyorlar.. "Kupa statüsünü öyle düzelt ki, Dört Büyükler, yarı finale kadar gelsinler.."
Ya öbür takımlar?.
Onlar figüran!..
Türk spor medyasının yorumu aynen budur, Sevgili Okurlar.. Aynen bu..
Bakın, demokrat, adil, herkesin eşit olduğu "Uygar" ülkelerde kupa eleme maçları kurada adı ilk çıkan takımın sahasında oynanmaz, eğer eleme bizdeki gibi tek maçsa.
O tek maç, puan cetvelinde daha altta olan takımın sahasında oynanır..
Yani Fener Fethiye'ye, Galatasaray Antep'e gider ki, güçler arasındaki dengesizlik biraz giderilsin, zayıf takım hiç değilse kendi sahasında oynasın, diye.
Biz bunu isteyeceğimize, mevcudu beğenmiyor.. "Yetmez.. Öyle bir sistem yapmalı ki Federasyon, Fener ve Galatasaray ille finale kalmalı" diyoruz koro halinde, utanmadan..
Aslında sistem yetmez tek başına, eğer Fener ve Galatasaray kupayı ciddiye almaz, böyle baştan savma takımla, baştan savma oynarlarsa.. Onları tahrik edecek bir şey lazım.. Kupa kazanmak, şampiyon olmak önemli değil ki.. Para kazanmalı kupayı alan.. Kupa Sponsoru Ziraat Bankası, Şampiyona milyonla Euro vermeli.. Finaliste de öyle..
O zaman görün bakın, ikisi de nasıl oynar.. Müzeye konacak on para etmez kupa yerine, paraları ceplerine atmak için.. Bu paralarla Anadolu takımlarının yetiştirdiği yıldızları kadrolarına katmak için..
Türk spor medyası, günlerdir bu ayıbın, bu utanmazlığın, bu çirkinliğin tellallığını yapıyor..
Aziz Yıldırım'a "Türkiye Kupası'nın benim için zerre kıymeti harbiyesi yok. Tam tersine bu maçlar yüzünden zarara giriyoruz. Elensek daha iyi" diyen Aziz Yıldırım'a "Sen bu kafayla nasıl Fenerbahçe'nin, sen nasıl bu ülkede sporu kuran ve bugünlere getiren kulübün başkanı olursun?. Sen nasıl Türkiye Kupası'nın manevi değerini, üç otuz para için ayaklar altına alır, sen nasıl takımına adeta 'Elenin, bizi masraftan kurtarın' mesajını verirsin" demek kimsenin aklına gelmez, bu lafların "Şike" sayılıp sayılmayacağı tartışmaya açılmazken, edilen lafa bakın..
"Kupaya bol para doldurun ki, Fener adam gibi yarışsın.."
Bu lafa alınan Fenerli de mi kalmadı, ülkemizde?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA