Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Muhteşem konserler!..

Yo- Yo Ma ve Silk Road Ensemble!.
Yani bu ekibin ülkemize gelmesi ne kadar büyük bir şans, anlatmak zor..
Yo- Yo Ma, dünyanın en büyük çelistlerinden biri.. Silk Road/ İpek Yolu gurubu mu?.
Bırakalım Yo- Yo Ma anlatsın..
"Dünyanın dört bir yanındaki ülkelerden toplanmış müzisyenlerden bir gurup. Keşfediyor, bir araya getiriyor, kültürel bir yaklaşımla, müzikal performanslar yaratıyoruz.
İpek Yolu gurubu 'Biz kimiz ve bu dünyaya nasıl uyum sağlayacağız' sorusuna yanıt verme imkanı yaratıyor. Ortak bir tarihimiz, ortak bir coğrafyamız ve ortak bir zaman dilimimiz yok ama, müzik ve kültürün ortak dili bizi birleştiriyor."
Gurupta pek çoğunu ilk defa göreceğiniz, duyacağınız yerel sazlar var, dünyadan.. Kayhan Kalhor'un çaldığı klasik kemençeyi, dünyanın büyük bir kısmı nasıl ilk defa izlediyse, biz de Japonya'dan, Kore'den, Güney Amerika'dan sazlar görecek ve dinleyeceğiz.
Konserler İstanbul'da 4 Eylül'de Zorlu Center'da.. Ben Zorlu'yu tek başıma protestoya devam ettiğim için 3 Eylül'de İzmir'de Ahmet Adnan Saygun'daki konsere gideceğim..
İmkanı olanlar kaçırmasınlar.. Hayatta bir defa yaşanacak olaylardan biri, ayağımızda..

***

Hayatımın en unutulmaz gecelerinden biridir, 1992 Barcelona Oyunları'nın kapanışı..
Hele de final.. Hele o, Jose Carreras ve Sarah Brightman'ın el ele söyledikleri Amigos para Siempre/ Hayat boyu arkadaşız, kulaklarımıza akarken, dev ekranda dünyanın dört bir yanından gelen canlı görüntülerle el ele tutuşmuş insanları seyrediyorduk..
Eyfel Kulesi'nin, Sultanahmet Camisi'nin, Tac Mahal'in etrafındaki insanları..
Her kıtadan, her ülkeden..
Andrew Lloyd Weber'di muhteşem şarkının bestecisi ve ben Brightman'a gene ayni Lloyd Weber'in iki müzikalini Londra'da de izlerken aşık olmuştum..
Cats ve Operadaki Hayalet!..
O Sarah işte, 7 Kasım'da Ülker Arena'da olacak, Yapı Kredi Bankası'nın 70'inci yılı şenlikleri içinde..
Bankamla bir kez daha gurur duydum..
Sarah'yı sakın kaçırmayın.. Öyle bir dev ki, ayağınıza gelen!..
(Bakın, artık önceden haber veriyorum..)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA