Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Yaşasın bankalar!..

Dün, kültür ve sanata hizmetlerinden dolayı İş Bankası ve Akbank'a teşekkür ederken, Sarah Brightman'ı getiren Yapı Kredi'nin adını yazmayı unutmuşum. Dünyanın en popüler, en sevilen sopranosu ayağımızda ve bunu 70. Yılını kutlayan Yapı Kredi Bankası'na borçluyuz.. 40 yıllık bankama.. Bugün onlara bir tanesini daha ekleyeceğim.. Garanti Bankası..
Çarşamba gecesi, Boğaziçi Albert Long Hall'de genç bir Polonyalı piyanist, Mateusz Borowiak'ı dinledik..
Gencecik yıldız, harika da bir program yapmış. Önce Bach, sonra Schubert, sonra Beethoven.. Piyano sonatlarına bayıldığım Beethoven'den Opus 110 sonatı..
İkinci yarıyı memleketlerine ayırmıştı, Polonyalı.. Önce Chopin çaldı iki tane.. Sonra Karol Szymanowski.. Neşeli bitirdik geceyi, Albert Long Hall'de.. Gençlere klasik müziği tanıtan ve sevdiren bu çok anlamlı ve değerli konserlerin baş sponsoru da Garanti Bankası..
"Bu ülkeden kazandıklarının bir bölümünü bu ülkeye geri vermek için" kültür ve sanata sponsor olanların adlarını her defasında mutlaka ve altlarını çizerek yazıyorum ki, başka büyük kurumları da teşvik edeyim.
"Marifet iltifata tabidir" demiş eskiler.. Sanat çok pahalı.. Arkasında büyük mali destek olmasa bunları ülkemizde izlememiz, dinlememiz mümkün değil.. İşte bu sponsorlar sayesinde, İstanbul son yıllarda Avrupa'nın en yoğun kültür ve sanat kentlerinden biri oldu..
Tabii, teşekkür edeceğiz!..

***

Bu arada.. 12 kasım çarşamba Albert Long Hall'ün asırlık orgu bir defa daha çalacak. Tarihi bir olay. O bile yeter.. Ama, Terence Charlston'un yanında bir de harika trompet var.. Howard Rowentree.. Gençler, biletlerinizi şimdiden alın. Kaçırdığınıza yanarsınız sonra..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA