Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

La Bohème olayı!..

Royal Opera House London yapımı La Bohème'i getiren Zorlu Center PSM'yi, Nederlander Worldwide Entertainment adına yöneten Ray Cullom "Türk orkestra ve koristleri Orkestra Şefi Cem Mansur buldu. Tümünün parası Mansur'a ödendi" demişti bana. Olayların merkezine konan Mansur, bir mail yolladı.
Mansur'un açıklamaları özetle şöyle..
1- Rengim Gökmen'in ayrılmasından sonra, Zorlu yönetimi ile konuştum ve ayrılan bütçe içinde yapımı gerçekleştirme işini gayet güzel yapabileceğimizi söyledim.
2 - Gökçen Koray ile görüştüğümde, bir koro bütçesi henüz belirlenmediği için, rakamlar hiç telaffuz edilmedi. Gökçen Hanım sadece çocuk korosunu hazırlayabileceğini söyledi. İstediği ücreti kabul ettik, ama bir kaç gün sonra "Ben yapmayacağım" diye çekildi. Belli ki Devlet Operası'ndan zehir yayılmaya başlamış "Yapmayız, yaptırmayız" kültürü devreye girmişti.
3- Koronun ücret almadığı doğru değil. Onlara ödenen ücreti kurum olarak nasıl kullandıkları bizi ilgilendirmez.
4- Orkestraya ödenecek para, daha ilk günden Türkiye Gençlik Senfoni Orkestrası Facebook sayfasında yayınlandı ve sonuna kadar ödendi. Bu ödemeler bana değil, Orkestranın tüzel kişiliğini oluşturan Toplum Gönüllüleri Vakfı'na yapıldı.
5- Royal Opera'da esas kast diye bir şey yoktur. Bir opera sahneye konunca, temsiller için misafir solistler davet edilir. Zaten bu yapımın bir Royal Opera Kumpanyası Turnesi "Olmadığını" baştan beri söylüyoruz.
Şimdi, bunlara diyeceklerim var tabii.. Başkalarının da olacaktır sanırım.
Haftaya konuşacağız..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA