Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İşte özlediğim Pazar Eki!..

Sevgili Şengül Balıksırtı'na alkış.. Bu hafta özlediğim, beklediğim Pazar Eki'ni yapmış.. Aylardır, yerden yere vuruyorum, sadece bizimkini değil, bütün ekleri. "Yahu tatil. Yahu insan okumak istiyor.. Okunacak şeyler" demekten dilimde tüy bitmişti. Şimdi "Sezar'in hakkı Sezar'a" deme zamanı..
Pazar ekimiz Nur Çintay'ın çok şirin sayfası ile başlamış. Nur, en akla gelmez konulardan, şirin meraklı yazılar çıkarma ustası.
Bu pazar beni nerdeyse Moda'da Beyaz Dürümcü'ye, Tantuni yemeye yollayacaktı, ta Etiler'den.. Ya da Armutlu'da Lokanta Armut'a gidecektim.
Nur'un yazıları o kadar lezzetliydi, yani.
Yanındaki sayfada, Gelişim yıllarından, yani 80'lerden sevgili dostum Stelyo Berberakis'in Yunanistan yazısı enfesti.
"Ekonomik kriz nedeniyle işinden olanların, maaşları indirilenlerin, iş yerlerini kapatmak zorunda kalanların, ev kiralarını ödemekte zorlananların, üst üste getirilen ağır vergilerden bıkıp usanan varlıklıların, SYRİZA partisini bir can simidi olarak görmekten başka çareleri kalmamıştı..."
Şimdi bu satırlar "Türkiye'de neden Syriza olmaz"ın yanıtı değil mi?. Yunanistan'da bugünkü iktidarı yaratan koşullar, Türkiye'de (Allah göstermesin) var mı?.
Olkan Özyurt'un Yeşilçam'ın Hollywood'dan yürüttüklerini anlatan yazısı harikaydı. Sadece konuları değil, alenen sahneleri de yürütmüşüz. Cüneyt Arkın'ın "Dünyayı Kurtaran Adam" filminde Star Wars dahil, 17 Amerikan filminden sahneler aynen kesilip kullanılmış. Star Wars filmini de Ankara Akün sinemasından çalmışlar, iyi mi?.
Somali'yi yeniden dirilten dış yardımcıların başında Türkiye geliyor. İlk kampanyayı açan da 2011 yılında, gazeteniz SABAH.
Salih Zengin ve Somali'yi, First Lady Emine Erdoğan'ın gözüyle nakleden Zeynep Bayramoğlu iyi işler çıkarmışlar.
Hasan Bülent Kahraman'ın edebiyatın günümüzde romandan öyküye kayışını anlatan yazısı, meraklısı için enfes.. Twitter'in 140 vuruşlu dünyasında beklenen bir gelişme değil mi?.
Bülent Değerli, yıldızların, yıldızlarla ilişkisini yazmış. Futbol tarihinin en ünlü, yıldız hocaları Mourinho, Guardiola ve Generalissimo Rinus Michels başta, Alf Ramsey, Bobby Robson, Sven Goran Eriksson ve efsane Bob Paisley, hepsi ayni yıldızların altında doğmuşlar. Kova Burcu tümü..
Kova Burcunda kaleci de var mı, Bülent?..
Öteki Bülent, Bülent Timurlenk, pazar gecesi oynanan Amerikan Süper Bowl'unu yazmış. Yani Amerikan Futbolu Şampiyonluk Finali öncesini.
Maçın resmi bilet fiyatları 9 bin dolara kadar çıkıyor, düşünebiliyor musunuz, karaborsa nerdedir?.
Türkiye'de Fox Tv'nin gece 1.30'dan itibaren canlı yayınladığı finalin Amerikan Fox'ta 30 saniyelik reklamın karşılığı 4.5 milyon dolar.
Yani 10 milyon lira.. 30 saniye, dikkat buyurun. Amerika'da maç süresince 120 milyon kişinin ekran başında olduğu hesaplanıyor.
Timurlenk'in harika rakamları.. TV seyircisi için satılan tavuk kanadı 1.2 milyar adet. Pizza siparişi 11 milyon.. İçilen bira 1 milyar litre..
Bir tek maçın ekonomiye katkısına bakar mısınız?.
Marilyn Monroe'nun çıplak göğüslerini röntgenlemek için 108 bin lira verir misiniz?. Durun hemen heyecanlanmayın. Bu Sarışın Bomba'nın göğüs röntgeni açık arttırma ile satılan..
Yazar J.D. Salinger'in (Çavdar Tarlasında Çocuklar) evinin tuvaletindeki klozet 1 milyon dolara gitmiş. Selçuk Eren, son yılların açık arttırmalarından çarpıcı örnekler derlemiş, arka kapak yazısında.
Kraliçe Elizabeth ile Prens Philip'in 1947'de yapılan düğünlerindeki pastadan bir dilimi alan yememiş, saklamış. 47 yıl sonra açık arttırmda 2 bin liraya gitmiş.
Elvis Presley'nin azı dişi 60 bin lira ederken, Angelina Jolie'nin nefesi (Yani içine üflediği şişe) 1350 lira edebilmiş.. Oysa Angelina o nefesi canlı canlı üflese milyon alırdı..
Yani, bir pazartesi günü, işte okulda, anlatacak ne kadar çok şey vardı, Sabah
Pazar'da, ben bir özet çıkardım topu topu..
Okumanın baş sebeplerinden biri, "Anlatacak bir şey bulmak"tır. Çünkü insanlar, meraklı şeyler anlatanların etrafında toplanırlar!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA