Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Laleler ve Güller’e sorarsak!..

Yani inanın, hazirandaki seçimden çok, "Şampiyon kim olacak" konuşuluyor, her ortamda.. Özellikle de medyada.. Dün bizim gazete bile sürmanşetinde "Sabah yazarları nefes nefese giden lig yarışını yorumladı" diye en tepeye resimleriyle sıralamış.. Rıdvan, Çakar, Levent, İskender, Gürcan, Üründül, Metin Tekin, Fatih Doğan konuşmuşlar.. Sade onlara değil, öbür gazetelerde, öbür televizyonlarda şampiyonu tartışanların hepsine salı gecesi ASpor'da yayınlanan 90'a'daki sözlerimi tekrarlamak isterim..
"Şampiyon adayı üç takımın da önünde beşer maçı var. Bu 15 maçtan (Yanlış düzeltme meraklıları hemen atlamasın, 14 diye.. Her takımın beşer maçı var. 3 kere beş?.) bir tek birinin sonucunu 'Garanti' diye gösterin. Ben de size şampiyonu söyleyeyim.."
Hepsi her sonuca açık 3x5 maç var, dostlar.. Hepsi her sonuca açık..
Ha!.. Matematik var bir de..
Üç takımdan ikisi, şampiyonluğu kendi ellerinde tutuyorlar. Beşiktaş ve Galatasaray'dan hangisi, beş maçını da kazanırsa, şampiyon olur. Kesin. Ama Fener beş maçını da kazanırsa, kesin hiçbir şey olmaz. Fener 5 maçını kazansa da, rakiplerinin puan kaybına dua etme durumunda..
90'a'da "Didim'de bir Apollon Tapınağı var. Burada, zamanın en büyük kahini otururmuş. Yunan Kralları savaş dahil önemli bir karar verecekleri zaman, bu kahine gider, geleceği sorarlarmış. Şimdi o tapınağa gitsek, o kahini bulsak, 'Kim şampiyon olur' diye sorsak, zavallı kafayı yerdi" dedim.
Durum aynen öyle de, benim bahçede de bir durum var..
Geçen hafta başı bahçeye çıktım.. Geçen yıldan kalan lale soğanları patlamış. Pırıl pırıl çiçekler açmış.. Hepsi sarı kırmızı..
Sivassporlu bahçıvanımız Gürsel Usta "Hıncal Bey, şampiyonu işaret ediyorlar" dedi..
Pazartesi sabahı çıktım gene bahçeye.. Tek lale kalmamış. Gürsel Usta geldi o sırada..
"Nerde senin şampiyonlar" dedim.. "Lalelerin ömrü kısa olur" dedi. Gülüştük.
Dün sabah çıktım bahçeye gene.. Lalelerin solduğu serada, güller açmamış mı, bu defa?. Yahu her renk gülüm var, açanlar Allah sizi inandırsın, sadece sarı kırmızı..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA