Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Hamza Hocam, "Doğru" yoldasın!..

"Akılsızca bir şeyi milyonlarca kişi söylese de; O şey yine akılsızcadır" diyen Bertrand Russel'ı, bütün din bilginlerine ve onlara inanan milyonlara rağmen "Gene de dönüyor" diyen Galileo Galile'yi hatırla Hamza Hocam..
Rize maçının ardından, seni yerden yere vuran tüm yazıları okudum.. Hiçbirisine şaşırmadım.. Aynen öyle yazacaklarını adım gibi biliyordum çünkü..
Bu ülkede yazılar, 1. Skora, 2. Kafadaki takıntılara göre yazılır..
Skora göre yazanlar, yenilen takımı eleştirirken, hemen kulübeye bakar, ordakilerin niye oynamadığını sorarlar.. En kolay eleştiri yoludur bu.. Onlara aldırma.. O son dakikada yenen iki aptal gol olmasa, maç 3-2 bitseydi, o sakatlıklar ve o hakeme rağmen maçı kazandığın için sana destan yazarlardı, ayni kalemler...
Kafalarındaki takıntılara göre yazanlar, savunma futbolcularıdır. Onları dünya güzeli bir futbol heyecanı zerre ilgilendirmez. Anti futbol oynayan iki takım, kendi kalesine çekilsin, biri bir gol atsın, 1-0 kazansın, onların ideal futbolu budur. Futbolun bir seyir sporu, bir güzellik, bir heyecan olmasını istemez, yürekli oynayana tahammül edemez, anti futbolla, 1-0'ı alkışlar dururlar, Hücum futbolu yenilsin diye elde kalem beklerler..
Bak Hamza Hocam,
Rize önünde sahaya çıkardığın 11 ve oynattığın 4-4-2 senin elindeki kadro ile ideal taktiğin..
Bu ülkenin en güzel futbol oynayan ekiplerinden biri Rize önüne fevkalade akılcı, fevkalade yürekli bir hücum takımı çıkardın. Öyle ki, takımının ve futbolunun sonucunu da daha beş dakika olmadan aldın.. 2-0 yapmanı, Rize kalecisi muhteşem bir kurtarışla önledi.
Sonra talihsizlikler başladı. Akıl almaz talihsizlikler.. Bu hücum oyununda, oyun kurucu ön libero olarak başlayan ve bu sezonun en iyi maçlarından birini çıkaran kaptan Selçuk, 17'nci dakikada sakatlandı. Yerine giren Rodriguez'in daha ısınmadan kaptırdığı top, 18. dakikada beraberlik golü oldu.. Ben Rodriguez yerine, Bilal'i düşünebilirdim, Selçuk'a daha yakın futboluyla.. Ama oyun genelinde Rodriguez de, umut verici bir futbol ortaya koydu.
Bu şok atlatılmadan ikincisi geldi. Savunmanın beyni, Chedjou'nun hemen hepsi gollük hatalarının temizleyicisi Hakan Balta da sakatlanıp çıktı..
Buna rağmen, tekrar ediyorum, hem de Rize gibi, kolektif futbolu en iyi oynayan, en hızlı oynayan, kontratağa en hızlı çıkan rakip önünde, savunmanın kilit adamları çıktıktan sonra bile maçı 3-2'ye çevirmeyi başardın.
O sırada önce hakem faktörü ortaya çıktı. Tıpkı ilki gibi ortada faul bile yokken, Umut'a ikinci sarıdan kırmızı çıkarttı. O faul atışı da gitti gol oldu. Şimdi böyle olmayan iki faule iki sarıdan kırmızı, o faulden de 90+2'de beraberlik golü Fenerbahçe'ye girse, o medya ortalığı nasıl kana bulardı, bir düşün hocam.. İşte o medya, seni eleştiriyor.
Dördüncü gol de, tam bir şaşkınlık ve hatalar zinciri oldu. Ve de talihsizliklerin en büyüğü..
Bak Hamza Hocam,
Sahaya çıkardığın takım da, oynattığın futbol da doğruydu ama, üç çok kritik sakatlık, seni 17. dakikadan itibaren yıkmaya başladı. Bir tek taktik değişiklik yapma fırsatı bulamadın. Tam o gün sahada görünmeyen ve takımı 10 kişi oynatan Burak'ın yerine Bilal'i almaya hazırlanırken, Semih'in sakatlığı ona da izin vermedi.
Burak'ın bu kadar ruhsuz, Yasin'in bu kadar bitik oynayacağını tahmin edemezdin, ama değiştiremedin ikisini de..
Yetmedi.
Hakan'ın çıkması ile takke düştü ve Chedjou'nun keli göründü. Onun her maçta yaptığı gollük hataların çoğunu Hakan kapar, yetişemediği de gol olurdu zaten. Bu defa yenen dört golün dördünde de, topu Galatasaraylılar kaptırdı. Rize hızla çıktı. Chedjou her kontratakta gole mal olan hatalar yaptı.
Dahası.. Muslera bu takıma geldiğinden beri en kötü maçını oynadı. Dört golü de kurtarabilirdi, hepsini yedi.
Olabilecek en kötü şeyler oldu ve Galatasaray en talihsiz, en şanssız, en olmadık yenilgisini aldı. Onun için sonuca aldırma..
Doğru düşündün, doğru yaptın hocam.. Ne skora aldan, ne de bu takıntılı tabela yazarlarına..
Doğru yoldasın. İnat et.. Israr et..
Kendine güven.. Güvendiğini takım da görsün..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA