Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Üç "Harika" Genç!..

Gene nasıl mutlu bir gece yaşadım, Boğaziçi Albert Long Hall'de.. 2015'in son galası.. Yılbaşı Konseri.. Evin Kardeşim bu geceyi gençlere ayırmış..
Üç harika genç tanıdım.. Üçüne de bayıldım..
İkisi Türk.. Biri Rus..
Rus'tan başlayayım.. Putin'e teşekkür.. Oksana Şevçenko'nun gelmesine engel olmamış bu defa.. Sporcularını ve başta St. Petersburg Balesi, sanatçılarını durdurmuştu ya.. Ben de Açık Mektup yazmıştım hani.. Eline ulaştığını sanmam ama umutluyum.
Başkanın Basın sözcüsü Dimitri Peskov'un gayet iyi türkçe bildiğini öğrendim, çünkü, bu arada..
Oksana piyanist.. Ama nasıl piyanist.. Bir defa rüya gibi bir kız.. Yarışmaya girse Rusya Güzeli seçilir. O Uluslararası İskoçya Piyano yarışmasına girip orda birinci olmuş oysa.. Şimdi, devlet bursu ile gittiği İsviçre'de İkinci Yüksek Lisansını yapıyor..
Açılışta Emre Engin'le Mozart'ın "Keman Piyano Sonatı"nı seslendirdiler. Mozart 21 yaşındayken Paris'e giderken bir Alman kentinde üç gün kalmış. Kaldığı evin piyanist genç kızı için yazmış bu sonatı..
"Valla" dedim, Evin'e, "Bu kızın evinde üç gün kalsa, sonat değil, opera yazardı, çapkın!..
" Emre Engin 24 yaşında fevkalade yakışıklı bir delikanlı. Harika dizi yıldızı olur, öyle. Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı mezunu. 2013'te Yehudi Menuhin ödülü kazanmış. Halen New York'ta yüksek lisans yapıyor.. Açılış sonatında harikaydılar.
Finalde Çelist Cansın Kara'nın da eklenmesiyle, Schubert'in en popüler eserlerinden Piyanolu Üçlüyü seslendirdiler. Birinci bölümde ünlü Awe Maria'nın melodileri gizli bu Üçlü'nün ikinci bölümü, öyle çok filmde kullanıldı ki, kulaklara yerleşti.
Cansın Kara, Bilkent Müzik Okulunda başlamış, hayatına. Daha 20 yaşında.. Dünyaca ünlü Wigmore Hall'de çalacak kadar gelişmiş hızla.. Şu anda Münih'te yüksek lisans yapıyor.. Oksana ile ikili bir Rossini yorumladılar. Muhteşem!.
Cumhuriyetimin gençlerine bakar mısınız?. Birbiri ardına dünyaya yayılıyorlar ve ülkemin, insanımın adını duyuruyorlar.
Schurbet'i de harika yorumladı Üçlü.. Ellerim kızardı, kollarım koptu, sesi kısıldı, alkışlarken..
Sıkıntılı günler yaşıyoruz doğru. Ama onlar geçici.. Kalıcı olan.. Cumhuriyetim harika kuşaklar yetiştiriyor..
Olağanüstü güzel şeyler oluyor.. Olacak..
Gelecek aydınlık!..

***

Bu arada.. Pera Palas'ın Geleneksel Cumartesi Sabahı konserinde, bu hafta Gülsin Onay var.. Yaşam zevkini tatmak isteyenler kaçırmasın..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA