Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

“Kedi”nin zaferi!.

"Kedi Gişede Aslan gibi Kükrüyor.." Bu başlık Los Angeles Times gazetesine ait.. "Kedi" bir Türk yapımcının kediler üzerine yaptığı belgesel.
Amerika'da da, Türkçe adıyla "Kedi" diye gösteriliyor.
Sadece Los Angeles Times değil, pek çok gazete ve dergide "Kedi" hakkında fevkalade övücü eleştiriler çıktı.
Los Angeles'ta yaşayan sevgili dost Safter Yılmaz da gelişmeleri özetleyen bir not gönderdi bize..
İşte "Gişede Aslan gibi Kükreyen Kedi!.."

***
12 Şubat'ta New York'ta bir sinemada ve 19 Şubat'ta da Los Angeles'ta gösterime giren İstanbul'un sokak kedileri ile ilgili 80 dakikalık "Kedi" belgeseli ilk dört haftasında 570 bin dolar gişe yaptı.
Hasılatın mart başında 700 bin doları bulması beklenirken, büyük ilgi üzerine filmin Amerika'da bu hafta 100 sinemada gösterime gireceği açıklandı.
İstanbul sokak kedilerinin yaşamını anlatan filmi, 2014'te, halen Amerika da yaşayan yapımcı Ceyda Torun, kameraman Charlie Wuppermann ile çekmişti.. Belgeseli geçen yıl İstanbul Film Festivali'nde gören ve satın alan Amerikan dağıtım şirketi "Oscilloscope"un sahibi Dan Berger "Kedi'nin başarısı bizim için sürpriz olmadı, ancak bu kadar yoğun ilgi de beklemiyorduk, doğrusu" dedi.
Yaşamının ilk 11 yılını İstanbul'da geçiren yapımcı Ceyda Torun ise "İstanbul sokak kedilerini çocukken çok sevmiştim.. Bu film için önce 32 kedinin yaşamını çekmek istedik.
Sonra bu sayıyı yarıya indirdik ve sonuçta 7 sokak kedisinin yaşamını belgesel yaptık" diye konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA