Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Merter Platformu'nu alkışlıyorum!

Geçen cuma akşamı çok önemli bir davetteydim. Bir grup işadamının kurduğu ve adını Merter Platformu koydukları oluşum büyüyor. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in onur konuğu olduğu toplantılı yemeğin çok güzel sonuçları oldu. Bugüne kadar, 2000 köy okuluna, 2 milyon 54 bin adet kitap ve kırtasiye bağışı yapan platformun 10 üyesi, Bakan Dinçer'e "ana okulu" bağışlama sözü verdi. Platformun Başkanı Cengiz Acar'ı ve tüm yönetim kurulu üyelerini son derece insani olan bu birlikteliklerinden dolayı kutluyorum. Ancak, önümüzdeki projelerinin kitap dağıtmak değil de, 35 bin köy okuluna, 1 milyon adet kıyafet bağışı yapmak olduğunu açıklayan platform üyelerine Bakan Dinçer'in şu sözlerini tekrar hatırlatmak istiyorum:
"Arkadaşlar. Biliyorsunuz ki, bu ülkede 'erozyon' denilince aklımıza TEMA Vakfı gelir. 'Arama-kurtarma' denlince AKUT gelir. Unutmayın. Bu ülkenin en büyük problemi eğitim eksikliğidir. O nedenle köylere kitap dağıtmaktan vazgeçmemenizi rica ediyorum. 'Kitap bağışı' denilince aklımıza 'Merter Platformu' gelsin istiyorum!"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA