Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Şuursuzlara ve dengesizlere dair!

Van'dan gelen felaket haberinin hemen akabinde, gelişmeleri TV'de izlerken tahmin etmiştim aslında...
Şuursuz, dengesiz ve ruhu tamamen kötülükle kaplı vicdan yoksunu bazı insanların bu doğal afeti PKK'ya, teröre ve hatta 24 askerimizin katline bağlayacaklarına adım gibi emindim.
Keşke yanılsaymışım. Ama yanılmamışım.
Binlerce insan enkazın altında can çekişirken... Bir lokma masum bebekler hayatını kaybetmişken... Her şeyini ama her şeyini kaybetmiş insanların "acısı" daha olduğu gibi ortadayken, kendini insan kategorisinde görebilen bazıları kâh ekranlarda, kâh sosyal medyada, kâh sokak aralarında, "Taş attılar, silah sıktılar, askerimizi öldürdüler ve cevabını aldılar" diyebildiler utanmadan!
İşte o utanmazlara, korkunç bir felaket üzerinden şov yapan vicdansızlara ve bütün ülkeyi yasa boğan bir trajediyi arsızca kendisine siyaset malzemesi yapan şuursuzlara iki güzel sözle sesleniyorum.
Birisi Karl Marx'a ait:
Diyor ki ünlü düşünür: "Hayvan olmak istiyorsan olabilirsin elbette. Bunun için insanlığın acılarına sırt çevirmen ve yalnızca kendi postuna özen göstermen yeterli!"
Diğeri ise Hadis-i Şerif'ten...
"Müslüman kardeşinin uğradığı felâketi sevinçle karşılama!
Allah onu rahmetiyle o felâketten kurtarır da seni musîbetle imtihân eder."

(Not: Bu muhteşem ve gerçekten derinliği olan güzel sözleri tarafıma ileten okurlarım Şengül Kızılarslan ve Mahmut Bartan'a çok teşekkür ediyorum...)




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA