Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Oldu mu yani Sayın Başbakan?

Hatırlarsanız okullarda kıyafet serbestliği mevzusu daha Nimet Baş (Çubukçu) bakanken gündeme gelmişti. Epeyce bir tartışmıştık üzerine. Yazmıştık, çizmiştik...
Hatta bir keresinde Nimet Hanım biz gazetecileri bir araya toplamıştı Mecidiyeköy'de bir mekânda. Orada da gündeme gelmişti konu ve yaklaşık 40 gazetecinin olduğu ortamda serbestliği savunan topu topu bir ya da iki gazeteci çıkmıştı.
Şahsen ben o vakitler kamuoyunda bir mutabakat sağlanamadığını gören hükümetin bu projeden vazgeçtiğini sanmıştım. Çünkü konu bir süre daha tartışılmıştı gündemde ama sonra kapanıp gitmişti. Yanılmışım meğer. Okullarda öğrenci kılık kıyafetinin serbest olmasını sağlayan yönetmelik bir günde hayatımıza girdi. 10 gündür de tartışıyoruz hararetle.
Bir kesim -ki geniş bir kesim bu kesim- diyor ki; "Bu serbestlik halk arasındaki gelir adaletsizliğini iyice kabak gibi ortaya çıkaracak ve gelir düzeyi düşük öğrencilerin psikolojisini alt üst edecek!" Söz konusu görüşe katılmamak mümkün değil çünkü çok gerçekçi. Anadolu'yu karış karış gezmiş ve her daim halkla iç içe yaşayan bir gazeteci olarak serbestliğin kimlerde hangi tahribata yol açacağını, önümüze ne gibi sorunlar getireceğini şimdiden tahmin edebiliyorum. Çok üzüleceğiz. Bütün bir sene yırtık pantolonu ve yırtık kazağı forma gibi üzerinde taşıyacak olan çok çocuk göreceğiz ve içimiz çok cız edecek! Diğer taraf ise uçuşa geçecek.
Ha güya kılık kıyafet serbestliğinin belli koşulları var. Çocuklar vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetlerle diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kolsuz tişört filan giyemeyecek. Ama yazın bir kenara... Hepsini yapacaklar! Göreceksiniz okulların önü eteği poposunun üzerinde, göbeği 5 santim açıkta, ya da dapdaracık jeanler giymiş kızlarla dolup taşacak! Siz istediğiniz kadar yasak koyun. Ebeveynler istediği kadar çocuğu o yasağa uysun diye kendini paralasın ama alayı delecek o yasakları. Peki ne yapacak okulun kapısında bekleyen öğretmenler? İşi gücü bırakıp ellerinde birer cetvel göbek açık mı değil mi, diye kontrol mü yapacaklar?
Sayın Başbakan diyor ki; "Sorun çıkarsa anında müdahale ederiz!" Kusura bakmasın ama güldüm vallahi! Tamam. Çocuğun pantolonu yırtık, üstü başı dökülüyorsa bir hayırsevere havale eder çözeriz o işi de, bazılarının babasının anasının bile başa çıkamadığı züppe ve lümpenleri ne yapacağız Sayın Başbakan? Siz mütedeyyin bir yaşam sürdüğünüz için bilmiyorsunuz durumun vahametini ama inanın bana aldığınız bu karar çok yanlış ve isabetsiz!
Tek tip kıyafet bir disiplin ve nizam sağlıyordu çocuklar üzerinde. Adalet ve denge kuruyordu. Uyum sağlıyordu eğitim hayatında. Ne zararı vardı bütün bunların? Şimdi daha mı iyi olacak yani? Bir yanda gelir düzeyi düşük çocukların mazbut kıyafetli halleri, diğer yanda moda dergisinden fırlamış gibi süslü püslü bi lokmacık gencecik kızlar ve oğlanlar ve bütün bunlarla uğraşmak zorunda kalacak eğitimciler.
Yazık değil mi bu insanlara Sayın Başbakanım? Yazık değil mi her gün "ne giyeceğim" derdine çare bulamaya çalışacak olan analara babalara?
Oldu mu yani gerçekten?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA