Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Sevinç İnönü nasıl ortada kaldı?

Önceki gün sabah aradı rahmetli Erdal İnönü'nün eşi Sevinç Hanım. "Size kötü bir haberim var" diyerek başlayınca sözlerine anladım ki eşinin müze yapılması vaadiyle ona emanet ettiği Anadoluhisarı'ndaki yalıyla ilgili bir şeyler söyleyecek. (Kasım ayında yazmıştım meseleyi.
Detayları merak edenler arşivlerden girip okuyabilir işin özünü http://www.sabah.com. tr/Yazarlar/yukselir/2012/11/02/ gelin-bu-ayibi-birlikte-temizleyelim) Nitekim öyleymiş.
Yalı bu ayın 20'sinde 7.6 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkarılacakmış. Sevinç Hanım'a göre rakam çok düşük ama kendisi de değer biçilen bu rakamdan faydalanmak için yeniden düşmüş yollara.
Çalmadık kapı bırakmamış. Fakat çaldığı o bütün kapılar yüzüne kapanmış ve iddiasına göre yalının satın alınıp müzeleştirilmesine yardımcı olacağına söz veren insanlar da telefonlarına çıkmaz olmuş artık.
Çok kişiye kırgın ve kızgın ama en çok da, "Konuşun bize. Olayları tüm detayıyla anlatın. Mesele haberleşirse kamuoyu oluşur ve bizim de desteğimizle bu yalı kurtulur!" diyerek söyleşiye ikna eden Can Dündar'a. "Röportajı aldı bi daha da telefonlarıma çıkmadı" diyor. Ve Dündar'a sitem dolu sözlerini şöyle sürdürüyor; "En son konuştuğumuzda, 'Uçağa binmek üzereyim.
İner inmez arayacağım sizi' dedi ama bi daha aramadı.
Sanırım bindiği o uçaktan hâlâ inemedi Can Bey!"
Ben sordum. "Peki CHP'den destek istediniz mi?" diye.
Oflaya puflaya cevapladı sorumu.
Bizzat Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşmüş. O da; "Bu bizi aşar" deyip başından savmış. Çok isim saydı. Tek tek yazmayacağım onların kimler olduğunu buraya ama anladığım kadarıyla eşinin hatırasını yaşatmak için bildiği, tanıdığı bütün sosyal demokratları yoklamış Sevinç Hanım.
Neyse... Benden de yardımcı olmamı istedi. Keşke satın alacak kadar variyetli olsaydım da 'tak' diye çıkarıp alsaydım o yalıyı.
Dindirebilseydim Sevinç Hanım'ın göz yaşlarını. Ama kahretsin ki yok! Yok ve elimden gelen tek şey buradan birkez daha çağrı yapmak. Ama bu kez çağrım CHP'lilere ya da sosyal demokratlara değil.
Sevinç Hanım da, ben de anlamış olduk ki o cenahtan bu işe bi hayır gelmez.
Çağrım bu defa o yalının kurtuluşunu sağlayabilecek yetkili mercilere! Bakın çok makul bir teklif sunuyor hanımefendi. "Toplamı 3 milyon TL'den fazla olan diğer bütün gayrimenkullerimle yalıyı takas yapsınlar gerisini de vakit versinler bir yerlerden bulup buluşturayım!" diyor. Nasıl olur, nasıl yapılır bilmiyorum ama bu işi yönetmekle mükellef yetkililerden biraz daha zaman verilmesi noktasında rica ediyorum...
Lütfen...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA