X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Acuka Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 30.3.2016 17:40 Güncelleme Tarihi: 30.3.2016 17:44
Acuka Nasıl Yapılır?
Acuka Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 6 çorba kaşığı biber salçası,
  • 2 çorba kaşığı domates salçası,
  • 1 su bardağı ceviz,
  • 1 su bardağından biraz az ekmek içi ya da galeta unu,
  • 4 diş sarımsak,
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi,
  • 1 çay bardağı zeytinyağı,
  • 1 cimdik karabiber,
  • 1 cimdik kırmızı pul biber,
  • 1 cimdik kimyon,
  • 1 cimdik kekik,
  • 1 cimdik nane,
  • 1 cimdik yeni bahar.

Hazırlanışı

  • Tencereye zeytin yağını, biber salçasını, domates salçasını koyalım ve salçaların kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Cevizi robottan geçirelim.
  • Sarımsakları rendeleyelim.
  • Bir kabın içine tüm malzemeyi koyalım ve iyice karıştıralım.
  • Acukanın üzerini cevizle süsleyip, servis yapalım. Afiyet olsun.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.